Nu se mai joaca meciuri la Euro 2020 pe National Arena? UEFA a trimis raportul, arena de 234 de milioane de euro trebuie modificata

Nu se mai joaca meciuri la Euro 2020 pe National Arena? UEFA a trimis raportul, arena de 234 de milioane de euro trebuie modificata

► In numele lui Maradona: Napoli - Porto, joi 22:00, IN DIRECT Sport.ro si voyo.ro

Visul de a organiza meciuri la Campionatul European de peste 6 ani este intr-un real pericol. Asta pentru ca national arena, desi a costat 234 de milioane de euro, are destule probleme conform unui raport trimis de catre UEFA, anunta Ziare.com. Stadionul nu corespunde in acest moment criteriilor pe care le are forul european.

In primul rand, capacitatea stadionului ar trebui marita cu nu mai putin de 5.000 de locuri pentru a fi eligibila. Nu aceasta este insa principala grija, ci numarul prea mic de locuri VIP. In prezent, exista 480 de locuri in 40 de loje iar UEFA cere existenta a 800 de locuri in 80 de loje. Cum acestea ar inlocui o parte din locurile din tribune, problema cresterii capacitatii ar deveni si mai mare.

Si in afara stadionului exista probleme - zona parcarilor nu corespunde cerintelor, in prezent existand una interna de 192 de locuri si una externa pentru 1250 de autoturisme. UEFA doreste 1268 de locuri de parcare doar pentru oficialii echipelor, sponsori si VIP-uri. Ar trebui sa existe 4 parcari pentru presa, staff-ul echipelor, oficiali si sponsori si 2 pentru suporteri. Zona mass-media trebuie si ea marita de la 364 de locuri la 485. Iar spatiul destinat persoanelor cu dizabilitati trebuie sporit de la 270 de locuri la 460.

Federatia doreste ca pe National Arena sa se dispute 3 meciuri din faza grupelor si unul din sferturile de finala. Michel Platini a anuntat ca turneul va fi organizat de mai multe tari pentru a sarbatori 60 de ani de competitie.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Raed Arafat: Nu există discuții despre un lockdown total. Încercăm să nu ajungem acolo
BRAT

Modifică setările cookies