Neinvinsa, Romania cade 3 locuri in clasamentul FIFA, dar este in continuare peste Franta. Elvetia e cea mai bine clasata echipa din grupa de la EURO

Romania Clasament FIFA Echipa Nationala Elvetia Franta Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2016, 12:00
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2016, 12:12

Romania a pierdut inca 3 locuri in clasamentul FIFA. Nationala, care ajunsese la un moment dat pe pozitia a saptea, se regaseste acum tocmai pe 19.

Franta este singura echipa din grupa A a turneului final al EURO care a urcat in clasamentul FIFA. Nationala gazda a turneului final a urcat de pe 24 pe 21, dar se afla in continuare sub Romania.

Echipa nationala a Romaniei a cazut pe locul 19 in clasamentul actualizat, in timp ce Elvetia a pierdut doua locuri, picand de pe 12 pe 14. Albania a suferit cea mai abrupta cadere: de pe 35 pe 45.

La varf, Belgia a fost detronata dupa aproape o jumatate de an. Argentina a revenit pe prima pozitie gratie rezultatelor din preliminariile pentru CM 2018.

Punctajul in clasamentul FIFA se calculeaza prin adunarea mediei de puncte in meciurile din ultimele 12 luni cu media de puncte in meciurile mai vechi de 12 luni (care se depreciaza anual prin inmultirea cu 0.5, 0.3 ori 0.2 in functie de an). Numarul de puncte obtinut la un meci se calculeaza in functie de rezultat, de importanta meciului (daca e amical ori oficial, precum si daca se joaca in preliminarii ori la un turneu final), dar si de valoarea adversarului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!