Nationala

Motivul pentru care Mirel Rădoi l-a titularizat pe Alibec: ”Se descurcă mai bine decât Ivan”

România - Islanda este în direct pe PRO TV și VOYO.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 22:14
Data actualizarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 22:40
Din articol

Mirel Rădoi a decis să mizeze pe Denis Alibec în centrul atacului, asta deși suporterii naționalei se așteptau ca Ivan să fie titular. Atacantul CFR-ului împarte compartimentul ofensiv cu Ianis Hagi și Florin Tănase. Bogdan Stelea a încercat să explice decizia lui Rădoi.

”E o echipă ofensivă. Faptul că joacă Toșca în locul lui Bancu cred că are legătură cu fazele fixe. Are nevoie de talie și se pot întâmpla multe. Pe final, adversarul te poate presa la faze fixe. E mai bun fundaș ca Bancu. 

Alibec? Pentru sclipire. Știe fotbal. La el, singurele probleme pot fi de nivel fizic. Ca tehnică și ingeniozitate e de luat în seamă. 

Intră și bine în combinații, Tănase și Ianis au viteză. Probabil, Mirel s-a gândit că îi vom domina, îi vom masa în careul lor. Alibec se descurcă mai bine pe spații mici decât Ivan. Ca explozie, Ivan e unul din cei mai buni din campionat însă”, a spus Bogdan Stelea la Digisport.

Echipele de start:

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca - Cicâldău, Marin, Stanciu - Hagi, Alibec, Fl. Tănase

Rezerve: Vlad, Aioani - Manea, Pușcaș, Maxim, Bancu, Burcă, Nedelcu, Ad. Rus, Man, Moruțan, Ivan

Selecționer: Mirel Rădoi 

Islanda: E. Olafsson - Sampsted, I. Bjarnason, Gretarsson, Skulason - Johannesson, B. Bjarnason, Thordarson - Gudmundsson, S. Gudjohnsen, Thorsteinsson

Rezerve: Runarsson, Gunnarsson - Saevarsson, Thorarinsson, Thrandarson, I. Olafsson, Leifsson, Baldursson, Ellertsson, Helgason, Traustason, A. Gudjohnsen

Selecționer: Arnar Vidarsson 

Arbitru: Serghei Karasev

Asistenți: Igor Demesko, Maksim Gavrilin (toți din Rusia)

Modifică setările cookies