Mircea Sandu a reacționat după calificarea României la EURO 2024

Mircea Sandu Romania Nationala Mircea Sandu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 10:14
Data actualizarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 10:14

Campania de calificare la EURO 2024 s-a încheiat, iar România a obținut calificarea la turneul final, primul după opt ani.

”Tricolorii” și-au asigurat primul loc în grupă, după ce au câștigat și ultimul meci cu Elveția, scor 1-0, astfel că vor face parte din urna a doua la tragerea la sorți de la Hamburg, programată pe 2 decembrie.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a reacționat după performanța reușită de elevii lui Edi Iordănescu. După ce și-a încheiat ”mandatul”, San du s-a stabilit în Franța și s-a rupt total de fotbalul românesc.

Mircea Sandu: ”Vreau să spun următorul lucru”

”(n.r. Ați mers la meci?) Sunt în Franța, am înțeles din ce a spus domnul Vochin, Il consigliere, că toți cei care au jucat un meci la națională nu au nevoie de invitație... Nu e nevoie de vreo invitație specială.

Eu vreau să spun următorul lucru, am fost îndrăgostit și m-am retras, am renunțat la dragoste. Parcă simt că se aprinde iarăși. Mă refer la echipa națională.

Edi Iordănescu a reușit să facă din niște jucători care nu erau clasificați foarte sus o echipă care s-a bătut și a obținut o calificare meritorie.

(n.r. Dacă va merge la Euro) Probabil că am să merg, mai e până acolo. (n.r. Ce va face naționala la Euro) Nu mă pricep, nu sunt antrenor”, a spus Mircea Sandu, pentru iAMsport.ro.

Sandu a ajuns în fruntea FRF în august 1990, fiind urmat de Burleanu, aflat în funcția de președinte al federației din martie 2014.

Primul a bifat 12 campanii de calificare la Mondiale și Europene, 5 dintre acestea fiind de succes, în timp ce al doilea se află acum la campania cu numărul 5, cu 2 de succes.

Astfel, Mircea Sandu are în 24 de ani un procent de reușită de 41,66%, peste cel al lui Răzvan Burleanu în cei 10 ani scurși până acum, de doar 40%.

Mircea Sandu la FRF (1990-2014)

24 de ani, 12 campanii de calificare, 5 reușite (41,66%):

CM 1994 (sferturi), CM 1998 (optimi), CE 1996 (grupe), CE 2000 (sferturi), CE 2008 (grupe)

A ratat calificarea la CM 200

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!