"Inregistrati asta! Putem in 5-6 ani sa depasim Generatia de Aur: semifinale de mondial! Am 40 de copii care vin! O sa-mi fie bine" Anuntul lui Hagi despre pustii de senzatie pe care ii pregateste

"Inregistrati asta! Putem in 5-6 ani sa depasim Generatia de Aur: semifinale de mondial! Am 40 de copii care vin! O sa-mi fie bine" Anuntul lui Hagi despre pustii de senzatie pe care ii pregateste

FRF obliga cluburile sa dea 10% din incasarile pe transferuri catre copii si juniori, dar Hagi spune ca aceasta masura nu e suficienta.

Mondialul din 1994 ramane un reper in istoria nationalei. Sfertul de Mondial nu a mai fost niciodata repetat, dar Hagi spune ca exista potential in Romania pentru a forma o generatie chiar mai buna de atat.

Hagi sustine ca are 40 de tineri jucatori in academie din care 10-11 sunt de nivel inalt si vor creste si mai mult. Patronul Viitorul crede ca daca sportul va deveni o prioritate nationala, atunci Romania poate ca in 5-6 ani sa depaseasca Generatia de Aur si sa joace chiar o semifinala de campionat mondial.

"Eu o sa fiu multumit cand FRF si Guvernul Romaniei si Ministerul Sportului vor gasi o modalitate de a finanta toate academiile din primele 3 ligi. Cluburile de fotbal sunt pilonii cei mai importanti ai FRF, stalpi adevarati suntem noi care formam jucatori. Avem nevoie sa formam ca loturile nationale sa ii selecteze pe cei mai buni."

"De aici trebuie plecat, dar noi, din pacate, nu avem acest suport in Romania. Apoi reorganizarea la fotbalul profesionist. Primele trei ligi. Liga I cu organizare foarte buna in privinta bugetelor, stabilitatea echipelor, care sa dea incredere suporterului, cu stadioane noi"

"Liga a II-a trebuie revizuita, la fel si Liga a III-a. Trebuie facute pentru fotbalul romanesc pentru perioada urmatoare. Daca nu, din ce in ce vom ajunge mai jos si o sa traim doar cu echipa mare, care are jucatori buni, dar ei devin buni dupa 25 de ani, 27 de ani. Atunci ne ducem la Euro fara niciun U21."

"Nu e nimic intamplator, toti sunt impresionati de ideea rezultatului, dar de aceea multi dintre antrenori nu au curaj. Cum eu nu am conducere, am curaj, fac ce vreau si atunci e usor sa promovez jucatori si sa le dau spatiu tuturor."

"Eu cred ca FRF trebuie sa inteleaga faptul ca pilonii cei mai importanti suntem cluburile din primele 3 ligi. Si aceste cluburi trebuie ajutate. Obiectivul final e sa dam jucatori competitivi foarte buni, ei selecteaza si reprezinta Romania la nivelul cel mai mare. Sa formam nationale care sa se califice, sa faca performante, sa aiba rezultate. Lasa la o parte echipa mare. Celelalte vor continua la nesfarsit fara rezultate."

"Cand o sa avem capacitatea sa finantam serios toate academiile si va exista o unitate, atunci lucrurile vor merge. Gasiti oameni competitivi, foarte buni, care stiu s-o faca. Formarea, selectia sunt lucruri importante in care poti dezvolta o generatie de invingatori. Cine o formeaza, cine o creste, cine duce aceasta mentalitate sa te bati cu Anglia, cu Austria pierdem toate meciurile... ne e greu. Dar mie imi e greu sa accept."

"Gandul e greu sa-l acceptam ca altii sunt mai buni. A existat o generatie care nu intelege acest gand, de ce sunt altii mai buni. Pentru ca noi nu l-am avut. Noi am fost buni. Pentru unii poate e presiune, pentru noi e o provocare. Performanta e o provocare. O avem in sange, ne place si stim s-o ducem"

"Eu zic ca suntem o generatie importanta, 10 ani importanti din fotbalul romanesc, acel grup mare de jucatori competitivi care au fost scoliti afara. Si nu ne consideram inferiori"

"Cand in Romania se va intampla o chestie sanatoasa, de nivel mare, atunci eu zic ca Romania poate sa ne depaseasca. Inregistrati asta, exista potential sa fim depasiti. In maximum 5-6 ani sa depasim performantele noastre, sa joci in semifinale de Mondial sau European sau sa castigam si noi la juniori."

"Pentru asta trebuie sa pedalam. De ce nu mai mergem acolo? Iar sportul si fotbalul trebuie sa devina o prioritate. De interes national. Daca nu, va fi foarte greu"

"Pana la 99 an 40 de jucatori, din care 10-11 sunt competitivi. Matematica! O sa-mi fie bine! Nu-i mai pun pe cei de dupa 2000, aia sunt extra, sunt mai buni!", a spus Hagi.

VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies