In GENERAL se stie echipa! Iordanescu are 2 dileme cu Albania: pe stanga si pe dreapta :) Cum arata echipa probabila

In GENERAL se stie echipa! Iordanescu are 2 dileme cu Albania: pe stanga si pe dreapta :) Cum arata echipa probabila

Romania - Albania, duminica la ProTV de la 22:00

Romania mai are de jucat un meci in grupe la Campionatul European, iar Iordanescu are dileme in alcatuirea primei echipe. Daca inainte de meciul cu Franta echipa era previzibila, acelasi lucru s-a intamplat si inainte de partida cu Elvetia, cand doua dintre cele 4 schimbari erau asteptate.

Nu acelasi lucru se poate spune inainte de meciul cu Albania, cand Romania are nevoie de victorie, insa necesitatile nationalei se bat cap in cap cu stilul ultra "safe" al lui Iordanescu. Acesta nu este deloc un antrenor care sa isi asume riscuri, insa accidentarile si forma slaba a unor jucatori il forteaza sa schimbe echipa.

Doua posturi cu probleme

Romania are 2 posturi cu probleme. Primul este cel de fundas stanga, acolo unde Filip si Rat sunt accidentati usor, cu contracturi, si nu vor fi 100% pentru meciul de duminica seara. Iordanescu va miza mai degraba de Filip, care e mai tanar si mai ofensiv decat Rat, insa exista si varianta surpriza in care Matel va fi folosit pe stanga.

O alta dilema este pe postul de mijlocas dreapta, acolo unde Adi Popa si Torje au fost cei mai slabi de pe teren in primele doua meciuri, iar cea mai la indemana solutie este folosirea lui Chipciu pe banda dreapta.

Si la mijlocul terenului exista semne de intrebare, Iordanescu putand sa mearga pe varianta "safe" cu doi inchizatori, Pintilii si Hoban, sau pe varianta mai ofensiva, cu Pintilii si Sanmartean, lucru mai putin probabil insa.

Trei certitudini in atac

Daca pozitia lor in teren nu este sigura, faptul ca vor fi in prima echipa e aproape o certitudine. Stancu, Chipciu si Andone sunt jucatorii care au dat cel mai bun randament ofensiv in primele 2 meciuri, Stancu fiind golgheterul echipei, folosit atat in stanga cat si in centru, Chipciu a fost cel mai incisiv cu Elvetia iar Andone a fost cel mai prezent in joc dintre atacanti.

Semnul de intrebare e la Nicusor Stanciu, cel care a avut o prestatie buna cu Franta, cand a scos si penalty-ul Romaniei, dar a fost menajat cu Elvetia "pentru ca e presiune mare pe el". Acesta va intra cel mai probabil in prima echipa, fiind proaspat dupa ce a stat pe banca cu Elvetia.

Iordanescu va cauta o formatie de joc cat mai apropiata de cea cu Franta, cand a aliniat formula tipica a Romaniei, singurele modificari probabile fiind la fundasul stanga, unde Filip a intrat bine in joc cu Elvetia, si pe banda dreapta, unde Chipciu va intra in locul celor doi "pitici atomici" (Torje si Popa) care nu au dat randament in primele meciuri.

Echipa probabila cu Albania:

Taturusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Filip - Pintilii, Hoban - Chipciu, Stanciu, Stancu - Andone

VIDEO PROTVPLUS.RO

Summitul Formatului București, B9, găzduit de Iohannis. La discuții participă Biden și Stoltenberg
BRAT
Modifică setările cookies