I-auzi, Edi! Portughezul crescut de Watford vine cu declarația zilei: „Simt ceva în mine care mă face să joc pentru România!” 

marian huja Echipa Nationala Petrolul Ploiesti Romania Nationala Edi Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 14:20
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 14:21

Născut în Portugalia din părinți români, Marian Huja a vorbit despre sentimentul de a îmbrăca tricolorul. 

Marian Huja (23 ani) evoluează din toamna lui 2020 pentru Petrolul Ploiești. Cel mai bun randament l-a oferit chiar în acest sezon. Utilizat de Nae Constantin (48 ani) în 20 de meciuri în campionat, pe lângă calitățile defensive, fundașul central de 1,91 m a ieșit în evidență și cu două pase decisive, cu Chindia Târgoviște, 3-2, și U Cluj, 1-0. 

Marian Huja vrea să joace pentru echipa națională a României 

Întrebat pentru ce națională ar vrea să evolueze: Portugalia sau România, stoperul a recunoscut că le-ar face o bucurie rudelor dacă ar juca pentru naționala pregătită de Edi Iordănescu (44 ani). 

„Cine mă dorește mai mult. Serios, știu că se poate să joc la naționala României. Probabil, ar fi mai ușor, am mai multă vizibilitate în România, jucând la Petrolul. Cred că ar fi ceva și mai frumos pentru mine, pentru familie, toți ai mei sunt români. Mândria ar fi mai mare”, a declarat Marian Huja pentru gsp.

De asemenea, fundașul central al Petrolului a mărturisit că de fiecare dată când aude imnul României la televizor este cuprins de o senzație specială. 

„L-am auzit la televizor. Pot spune că simt ceva special. Simt ceva în mine și mă face să vreau să joc pentru România. Chiar merită să facem ceva pentru toți românii!”, a mai spus Marian Huja. 

Marian Huja, atracția principală de la Petrolul Ploiești

Marian Huja a fost punct fix în sistemul lui Nae Constantin, iar Claudiu Tudor susținea, în decembrie 2022, că stoperul este în atenția mai multor cluburi. Printre acestea se află și FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj, echipele care își propun în fiecare an câștigarea campionatului. 

„Eu cred că este unul dintre cei mai buni fundași din România, este clar. Avem contacte importante din afară și se poate ca în cel mai scurt timp să se rezolve. Prezintă cel mai mare interes, e clar.

Sunt două-trei campionate, dar nu exotice. S-au interesat de el Craiova, CFR și FCSB. El a declarat că pentru Petrolul s-ar duce oriunde”, a declarat Claudiu Tudor pentru Prosport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!