Romania Echipa Nationala Nationala

Grupa mortii aduce campioana MONDIALA la Bucuresti, cea mai usoara, paradoxal, ni-i aduce pe greci! Cum arata sansele Romaniei pentru EURO 2016:

► Weekend FAntastic la Sport.ro! Vineri, 21.45: Arsenal - Coventry City! Sambata, 14.45: Bournemouth - Liverpool! FA Cup. Religia Fotbal

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Ianuarie 2014, 15:45
Data actualizarii: Vineri 24 Ianuarie 2014, 15:48

Anunt de ultima ora facut de cotidianul francez L'equipe, care a publicat urnele pentru tragerea la sorti ce va avea loc in luna februarie si in care se vor decide grupele pentru preliminariile EURO 2016.

Eliminata din barajul pentru Campionatul Mondial de catre greci, Romania poate avea sansa revansei in preliminariile EURO, UEFA introducand nationala noastra in cea de-a 3-a urna valorica, in timp ce Grecia este cap de serie.

Cu sanse mult mai mari la calificare, in conditiile in care turneul final din Franta va regasi 24 de echipe, fanii au inceput deja sa faca socoteli, analizand cea mai accesibila, dar si cea mai grea grupa.

Iata cum ar putea arata aceste grupe:
Cea mai grea grupa:

Spania
Belgia
Romania
Muntenegru
Islanda
Luxemburg

Campioana Mondiala si noua senzatie a fotbalului European, Spania si Belgia, dar si minunea din preliminariile pentru Mondial, Islanda, pot pica intr-o grupa ce pare cu adevarat imposibila pentru noi.

Cea mai usoara:
Grecia
Ungaria
Romania
Estonia
Irlanda de Nord
Gibraltar

De cealalta parte, in cea mai usoara grupa, Grecia si Ungaria, fostele adversare, ar putea reprezenta cei mai facili rivali, in timp ce Estonia, Irlanda de Nord si Gibraltar nu ar putea emite pretentii. Romania a invins Estonia de doua ori in preliminariile pentru Mondial, in timp ce nord-irlandezii au fost "loserii" calificarilor, fiind invinsi chiar si de Luxemburg.

*Potrivit UEFA, Spania si Gibraltar, nici Armenia si Azerbaijean, nu pot pica in aceeasi grupa.

Modifică setările cookies