Nationala

George Pușcaș, sigur pe el: "Sunt imun la critici!"

România a retrogradat în eșalonul al treilea din Nations League, după ce a încheiat seria din Liga a doua pe locul al patrulea, ultimul.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 00:03
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 00:16

România a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C. Tricolorii au obţinut una dintre cele mai clare victorii din ultimii ani, însă nu au putut evita clasarea pe ultimul loc şi retrogradarea, după ce Finlanda a câştigat cu 2-0 în Muntenegru.

Dennis Man (38), George Puşcaş (73, 86) şi Andrei Raţiu (79) au marcat pentru România, dar o evoluţie remarcabilă a avut Nicuşor Bancu, coautor la primele două goluri şi cu o contribuţie majoră la al treilea. Pentru oaspeţi, care erau deja promovaţi în Liga A, a înscris Edin Dzeko (77).

George Pușcaș susține că e imun la critici și vede partea pozitivă după ultimele meciuri, 1-1 cu Finlanda și 4-1 cu Bosnia. 

Concluzia lui Pușcaș

"A fost o seară plăcută, ar trebui să ne uităm mai mult la asta și să luăm ce e pozitiv din victoria asta. 

Asta e singura chestiune negativă, e greu când închei cu o victorie și retrogradezi, ușor-ușor s-a văzut că putem mai mult și să continuăm.  Nu... Nu mă afectează criticile, nu citesc presa, sunt imun la asta, îmi plac criticile constructive, eu sunt pe teren, trebuie să-mi fac treaba. 

Cu siguranță puteam lua altă decizie (n.r.: - la meciul cu Finlanda putea să-i paseze lui Cordea), dar nu am ce să-mi reproșez, ci poate să fac mai bine data viitoare.  Aceste două jocuri pot fi un punct de plecare și să ne îndreptăm spre mai multe victorii", a declarat George Pușcaș, la finalul meciului. 

România nu mai marcase patru goluri într-un meci din noiembrie 2020, din amicalul cu Belarus (5-3), iar într-un meci oficial din iunie 2019, 4-0 cu Malta în deplasare, în preliminariile EURO 2020. Exceptând victoria de la ''masa verde'' cu Norvegia (3-0), din noiembrie 2020, tricolorii nu mai câştigaseră un meci oficial la diferenţă de trei goluri din 12 octombrie 2019, 3-0 cu Feroe în deplasare (preliminariile EURO 2020).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies