Florin Bratu Echipa Nationala Ilie Dumitrescu Jovan Markovic Romania U21 Nationala

Florin Bratu a propus un atacant la naționala României, dar Ilie Dumitrescu l-a contrazis imediat

Naționala României a început foarte slab grupa din Liga Națiunilor, cu eșecuri în Muntenegru (0-2) și Bosnia (0-1).

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Iunie 2022, 20:05
Data actualizarii: Joi 09 Iunie 2022, 20:05

Tricolorii au avut rareori ocazii de a marca în cele două partide, iar Edi Iordănescu l-a pierdut pe Denis Alibec, accidentat, pentru meciurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie). În lotul României se mai află George Pușcaș, Florin Tănase și Andrei Ivan.

Florin Bratu: "Markovic poate fi o soluție pentru naționala de seniori"

Florin Bratu, selecționerul naționalei U21, spune că o soluție pentru naționala de seniori este Jovan Markovic (21 de ani), fotbalist pe care l-a avut sub comanda la acțiunea din această lună, la meciurile amicale cu Georgia (0-2) și Slovacia (3-4). În ultimul, jucătorul de la Universitatea Craiova a reușit o dublă.

"Uite, Markovic a dat două goluri superbe. Ar putea fi o soluție. Da, e un jucător cu calitate, care are execuții.

Un jucător de creație ar putea fi Grameni, dar trebuie să mai avem răbdare cu el. Eu cred că într-un an poate crește mult mai mult dacă va avea evoluțiile pe care le-a avut la Farul", a spus Bratu, la Digisport.

  • 6 meciuri și două goluri are Markovic la naționala U21
  • 13 goluri a marcat Markovic la Universitatea Craiova în cele 43 de meciuri jucate în sezonul trecut

Ilie Dumitrescu: "E foarte greu ca un jucător de la U21 să facă pasul la echipa mare"

Aflat în studio, Ilie Dumitrescu a avut o opinie diferită, spunând că este foarte greu ca un fotbalist de la naționala U21 să fie promovat în acest moment la prima reprezentativă, fostul internațional evidențiind și anumite probleme fizice la tricolorii lui Bratu.

"Momentan este foarte greu ca un jucător de la U21, după rezultatele astea, să facă pasul la echipa mare. Avem și noi o parte de vină în dezvoltarea acestor jucători. În foarte multe momente, noi zicem 'senzațional, execuție extraordinară, un jucător de viitor, cu potențial, cel mai bun tânăr din campionatul nostru, cu siguranță va face pasul la echipa mare'. 

Apropo, sunt convins că sunt probleme de ordin fizic și la U21, adică forță, viteză, o agresivitate pozitivă. Probabil că au determinare și dorință, dar e foarte greu să te impui dacă nu stai bine fizic, dacă nu ai viteză bună și nu stai bine mental", a spus Ilie Dumitrescu.

Jovan Markovic a debutat deja la naționala României în septembrie 2021, când a fost folosit de Mirel Rădoi în trei meciuri, cu Islanda (2-0), Liechtenstein (2-0) și Macedonia de Nord (0-0).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!