EURO 2020, aproape de Romania! Trofeul original va fi expus vineri la National Arena iar intrarea este libera

Romania se pregateste de cel mai important eveniment sportiv: meciuri de la EURO 2020 vor avea loc pe National Arena! 

Cu un an inainte de turneul final, trofeul EURO vine pe National Arena. Fanii il pot vizita vineri, incepand cu ora 13:00, anunta FRF. 


Trofeul Henri Delaunay, ce va fi decernat castigatoarei Turneului Final UEFA EURO 2020, va fi expus la Arena Nationala din Bucuresti vineri, 15 martie 2019, incepand cu ora 13:00. 

Accesul publicului este liber, fanii fotbalului avand posibilitatea sa se fotografieze alaturi de cupa originala, din argint masiv.

Primii 2020 de vizitatori vor primi un bilet de tombola, iar a doua zi, prin tragere la sorti, vor fi desemnati 11 castigatori care vor primi cate un tricou al Nationalei semnat de ambasadorii EURO 2020 la Bucuresti. Toate detaliile si lista castigatorilor vor fi publicate pe contul de Facebook al FRF. Regulamentul poate fi accesat aici.

Bucurestiul este unul dintre cele 12 orase care vor gazdui EURO 2020. Este o editie aniversara, care celebreaza 60 de ani de la primul Campionat European. Romania este una dintre cele 17 natiuni care au participat la toate preliminariile Campionatului European. Astazi se lupta in calificari 55 de natiuni. Bucurestiul va gazdui trei meciuri ale grupei C, pe 14, 18 si 22 iunie 2020, si o optime de finala pe 29 iunie 2020. Daca se va califica, Nationala Romaniei va fi repartizata in grupa C si va juca cel putin doua meciuri la Bucuresti.

La evenimentul de la Arena Nationala va fi amenajat si un punct de informare dedicat celor interesati de programul de voluntariat EURO 2020. Persoanele prezente la stadion pe 15 martie vor putea afla toate detaliile despre acest subiect si se vor putea inregistra pentru a afla urmatorii pasi. In organizarea EURO 2020 la Bucuresti vor fi implicati peste o mie de voluntari cu varsta peste 18 ani.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti si Federatia Romana de Fotbal.

Trofeul Henri Delaunay, acordat castigatoarei Campionatului European de fotbal, poarta numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizarii unei astfel de competitii continentale. Din pacate, Henri Delaunay a murit in 1955, cu 5 ani inainte sa-si vada proiectul pus in practica. Fiul sau Pierre a fost desemnat sa creeze trofeul care sa fie oferit invingatorilor, cu dreptul de a-l pastra timp de 4 ani, pana la urmatoarea editie a Campionatului European.
Pentru turneul din 2008 a fost realizata o noua versiune a cupei, mai impozanta, intrucat vechiul trofeu intrase deja in umbra altor trofee ale UEFA din zona competitiilor de club continentale. Noua cupa Delaunay este din argint masiv, in greutate de 8 kilograme si cu o inaltime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decat vechiul trofeu si cu 18 centimetri mai inalta. Soclul de marmura a fost inlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele castigatoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.

Design-ul initial a fost creat de catre Casa de bijuterii Chobillon si cumparat ulterior de Casa Arthus-Bertrand din Paris. Noul trofeu a fost produs de casa londoneza Asprey, care a mai creat si Cupa Americii.
Spaniolul Iker Casillas a fost primul fotbalist care a ridicat noul Trofeu Delaunay deasupra capului, dupa ce echipa sa, Spania, a castigat Campionatul Europan in 2008.
Trofeul Delaunay va fi inmanat castigatoarei EURO 2020 la Londra, dupa finala de pe stadionul Wembley din 12 iulie 2020.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO

OLAF: „Presupuși intermediari” au oferit statelor UE 900 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19
BRAT

Modifică setările cookies