Nationala

Edi Iordănescu, avertizat după numirea la națională: "Poate să fie dat afară după câteva luni!"

Edi Iordănescu a devenit noul selecționer al României și va avea obiectivul de a califica naționala la EURO 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 16:55
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 16:56

Noul selecționer va debuta pe banca României în martie, când tricolorii vor disputa două partide amicale, cu Grecia și Israel, iar primele patru dueluri oficiale sunt programate în iunie, în grupa din Liga Națiunilor.

Duckadam: "Edi Iordănescu poate să fie dat afară după câteva luni dacă nu are rezultate"

Helmut Duckadam crede că Edi Iordănescu ar putea fi demis rapid de la echipa națională dacă nu va avea rezultatele așteptate în Liga Națiunilor, iar selecționerul a recunoscut acest lucru și la conferința de prezentare, anunțând că un eventual loc 3 în grupa din care mai fac parte Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Finlanda i-ar pune în pericol postul.

"Sigur că fiecare antrenor are o anumită strategie, am înțeles ieri că Edi ar dori să ia jucători și mai în vârstă, dar cu experiență mai mare. Vom vedea dacă e o idee bună la momentul potrivit.

El poate să fie dat afară după câteva luni, dacă nu are rezultate, nu se va mai merge pe o construcție. Nu se mai pune această problemă. Edi Iordănescu va alege cei mai în formă jucători, fie că au 36 de ani, fie că au 19 ani, pentru că el are nevoie de rezultate imediate.

Nu mi se pare corectă clauza legată de Liga Națiunilor, dar asta este strategie Federației. Eu întotdeauna am spus că trebuie să i se acorde antrenorului un contract pe cel puțin 4 ani, pentru că s-a văzutm echipele naționale cu performanță au antrenor de 10-20 de ani", a spus Helmut Duckadam, la Sport Total FM.

Eroul de la Sevilla a vorbit și despre preferații săi pentru postul de selecționer, Laszlo Boloni și Victor Pițurcă. FRF nu a putut ajunge la o înțelegere cu primul, în ciuda negocierilor de lungă durată, iar cu al doilea nu au existat discuții concrete.

"Cu siguranță mi-ar fi plăcut ca Ladislau Boloni să fie selecționer. Am zis că cei cu cea mai multă experiență sunt Victor Pițurcă și Ladislau Boloni. Ambii au experință foarte mare, au avut rezultate la echipa națională și la echipele de club. Cred că ei erau cei mai în măsură. Dar dacă feredația nu s-a înțeles cu Boloni pe anumite probleme, asta e, acum îl avem pe Edi Iordănescu.

Sunt diferențe să lucrezi cu jucătorii zi de zi, să îi cunoști, și alta e să stai 3-4 zile pentru a-ți impune ideile de joc. Eu cred că Edi Iordănescu e un antrenor care să poată să facă acest lucru. Acum problema e să avem și jucători, deoarece fondul de jucători este destul de redus, nu prea avem de unde alege", a mai spus Duckadam.

Modifică setările cookies