Decizia radicală pe care o va lua starul Israelului dacă ratează calificarea la EURO 2024

eran zahavi Israel Romania Nationala Eran Zahavi, golgheter all-time Israel / Foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Noiembrie 2023, 09:42
Data actualizarii: Sambata 18 Noiembrie 2023, 09:44
Eran Zahavi (36 de ani), veteranul naționalei Israelului, a prefațat duelul cu România, care se joacă azi, de la ora 21:45, la Felcsut, Ungaria.

Israel, care a obținut doar un punct din restanțele cu Kosovo (0-1) și Elveția (1-1), se află la patru puncte în spatele României, astfel că tricolorii vor fi calificați matematic la turneul final dacă nu pierd duelul direct de sâmbătă.

Eran Zahavi, înainte de Israel - România: "E ultima mea șansă!"

Eran Zahavi (36 de ani), veteranul naționalei Israelului și golgheterul all-time al primei reprezentative, cu 33 de goluri în 72 de apariții, anunță că este gata să se retragă de la echipa națională în cazul în care nu reușește să obțină calificarea la EURO 2024.

"E ultima mea șansă. Nu mă veți mai vedea intervievat în calitate de jucător al echipei naționale după", a spus Eran Zahavi, pentru Sport5.

Zahavi, legitimat la Maccabi Tel Aviv, s-a mai retras o dată de la națională Isralului, în perioada 2021-2023 nefiind convocat după un conflict cu directorul sportiv Yossi Benayoun. Zahavi a fost foarte nemulțumit că înaintea meciurilor cu Albania și Malta, din preliminariile CM 2022, a cerut să doarmă singur în camera de hotel, însă Benayoun l-a refuzat.

După izbucnirea războiului din Israel, Zahavi a decis să facă pace cu oficialii naționalei Israelului și a revenit pentru meciurile decisive din preliminariile EURO 2024.

"Ambele părți au făcut greșeli, însă important este că le-am lăsat în urmă și am revenit. Suntem toți concentrați la acest obiectiv și probabil că așa trebuia să se întâmple - să revin acum.

Nu mă interesează ce face România și cum pregătește acest meci. Mă interesează ce facem noi și sper că vom câștiga pentru a face oamenii fericiți", a mai spus Zahavi, înaintea meciului cu România.

Zahavi, golgheterull all-time al naționalei și atacantul care a rupt plasele în Israel

Eran Zahavi, crescut la Hapoel Tel Aviv, a mai jucat în carieră la Ramat haSharon, Palermo, Guangzhou City, PSV Eindhoven și Maccabi Tel Aviv.

Desemnat de două ori fotbalistul anului în Israel (2014, 2015) și de trei ori golgheter în campionatul intern (2014, 2015, 2016), Zahavi are un palmares impresionant la Maccabi Tel Aviv: 158 de goluri în 210 meciuri, dar și trei titluri de campion.

Eran Zahavi a început excelent și actualul sezon, cu 10 goluri și 3 assist-uri în primele 13 partide. .

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!