Anghel Iordanescu Danemarca Romania Nationala

E momentul RAZBUNARII pentru Iordanescu! Imagini istorice de la una dintre cele mai mari drame ale nationalei Romaniei! Secundele din Danemarca in care am ratat un Euro

Romania - Danemarca este duelul pe care Iordanescu nu il poate uita. In 2003, nationala Romaniei a trait un cosmar la care nimeni nu s-ar fi gandit. In minutul 94 eram calificati la Euro 2004. Cateva secunde mai tarziu totul s-a sters.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iulie 2015, 13:54
Data actualizarii: Duminica 26 Iulie 2015, 14:10

In anii in care National Arena era doar un vis indepartat, Romania isi juca cel mai important meci din drumul spre Euro 2004 pe un teren infernal.

Pe Lia Manoliu iarba fusese inlocuita de nisip, iar pe acel teren Romania era ingropata de Danemarca. Meciul se incheia 5-2.

Ca si in 2015, Iordanescu se afla si atunci pe banca. In ciuda infrangerii de acasa, Romania se lupta in continuare cu sanse reale de a ajunge la Euro.

Ultimul meci avea sa fie in Danemarca. In acelasi timp avea sa fie si un cosmar.

In minutul 35, Tomasson deschidea scorul din penalty si Danemarca avea la pauza 1-0.

In repriza a doua nationala lui Tata Puiu se trezea prin Mutu, in minutul 61, si Pancu, in minutul 72. Aveam 2-1 si in acel moment eram al Euro.

Cosmarul a venit in ultimele secunde. Laursen a marcat in minutul 95, dupa un corner al Romaniei in care Dorinel Munteanu nu a jucat la tragere de timp, ci a aruncat mingea in careu.

Echipele de start in Danemarca - Romania

DANEMARCA: Sorensen, Weighorst, Rene Henriksen, Martin Laursen, Niclas Jensen, Thomas Helveg, Thomas Gravesen, Jesper Gronkjaer, Jon Dahl Tomasson, Martin Jorgensen, Ebbe Sand

ROMANIA: Lobont, Stoican, Rat, Iencsi, Chivu (capitan), Radoi, Florentin Dumitru, Dorinel Munteanu, Ganea, Mutu, Pancu

Danemarca - Romania va fi si de aceasta data ultimul meci din programul grupei pentru preliminariile Mondialului din Rusia 2018. Poate fi un moment al razbunarii pentru nationala Romaniei, care viseaza sa prinda trei turnee finale pana in 2020.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!