Nationala

Capi de serie dar nu prea. Am picat in grupa cu Polonia, KILLER-UL campioanei mondiale Germania. Totul despre echipele din grupa pentru CM 2018

Romania a picat in grupa cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazakhstan.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iulie 2015, 20:25
Data actualizarii: Sambata 25 Iulie 2015, 21:11

DANEMARCA

Danezii sunt in grupa pentru Euro cu Portugalia, Albania, Armenia si Serbia. Acestia au 10 puncte in 5 meciuri, cu 3 victorii, 1 egal si 1 infrangere, luptandu-se la calificare cu Portugalia (12 pct) si Albania (10 pct). Romania a mai fost in grupa cu Danemarca pentru Europenele din 2004, cand Danezii au terminat pe locul 1 iar noi pe 3, in spatele Norvegiei. De asemenea, Danemarca a fost victima Romaniei anul trecut, cand i-am batut cu 2-0 intr-un amical in care Keseru a dat ambele goluri.

Cei mai buni jucatori: Agger. Kjaer, Eriksen, Bendtner

Ultimele meciuri:
Franta 2-0 Danemarca (amical)
Danemarca 2-1 Muntenegru (amical)
Danemarca 2-0 Serbia (preliminarii)

POLONIA

Polonezii conduc surprinzator grupa in care se mai afla si Germania, Scotia si Irlanda. Dupa ce au picat in una dintre cele mai grele grupe din preliminarii, polonezii au reusit surpriza si sunt neinvinsi dupa 6 meciuri, reusind sa bata acasa Germania, cu 2-0. Acestia il au in lot si pe golgheterul preliminariilor, Lewandowski, care are deja 7 goluri marcate.

Cei mai buni jucatori: Fabianski, Szukala, Lewandowski

Ultimele meciuri:
Irlanda 1-1 Polonia (preliminarii)
Polonia 4-0 Georgia (preliminarii)
Polonia 0-0 Grecia (amical)

MUNTENEGRU

Muntenegru are sanse infime sa se califice la Europeanul din 2016. Acestia sunt pe 4 in grupa cu Austria, Suedia si Rusia, avand o singura victorie in 6 meciuri. Romania a jucat un amical cu Muntenegru in 2008, atunci cand i-am batut cu 4-0 prin golurile lui Mutu, Ghionea si dubla lui Dica. Din jucatorii ce au evoluat atunci, Romania ii mai are in lot pe Sapunaru, Tamas, Rat si Marica.

Cei mai buni jucatori: Jovetic, Savic, Vucinic.

Ultimele meciuri:
Muntenegru 0-3 Rusia (preliminarii)
Danemarca 2-1 Muntenegru (amical)
Suedia 3-1 Muntenegru (3-1)

ARMENIA

Armenii sunt in grupa cu Danemarca in preliminariile pentru Euro. Cele doua echipe au picat in grupa Romaniei pentru CM 2018, insa sunt una dintre echipele de batut. Acestia au un singur egal si patru infrangeri in 5 meciuri, marcand 5 goluri si incasand 9. Singurul punct a fost scos acasa cu Serbia, scor 1-1.


Cei mai buni jucatori: Mkhitaryan, Ozbiliz, Pizzelli

Ultimele meciuri:
Portugalia 1-0 Armenia (preliminarii)
Albania 2-1 Armenia (preliminarii)
Armenia 2-3 Portugalia (preliminarii)

KAZAKHSTAN

Kazakhii sunt ultimul loc in grupa cu Islanda, Cehia, Olanda, Turcia si Letonia. Acestia au un singur punct, dupa un egal cu Letonia, 0-0. Cel mai scump jucator al echipe este fundasul Shomko, cotat la 500.000 de euro.

Cei mai buni jucatori: Shomko, Islamkhan, Engel

Ultimele rezultate:
Turcia 3-1 Kazakhstan
Kazakhstan 0-3 Islanda
Kazakhstan 0-1 Turcia

Modifică setările cookies