Reactia OFICIALA UEFA despre scoaterea Romaniei de pe lista tarilor gazda!!! Ce se intampla cu Bucurestiul

Reactia OFICIALA UEFA despre scoaterea Romaniei de pe lista tarilor gazda!!! Ce se intampla cu Bucurestiul

Presedintele Federatiei Suedeze de Fotbal a declarat ca Suedia este pregatita sa gazduiasca meciurile de la EURO care ar trebui sa se joace in Romania.

UEFA a venit cu un raspuns oficial dupa ce s-a speculat ca Suedia ne-ar putea inlocui din postura de tara gazda la Campionatul European din 2020. 

Conform celor de la Fanatik, oficialii au asigurat ca nu se pune problema modificarii locurilor de desfasurare pentru EURO 2020.

Karl-Erik Nilsson, presedintele Federatiei Suedeze de Fotbal, a declarat celor de la Expressen ca "Friends Arena" este pregatita sa inlocuiasca "National Arena" pentru gazduirea a patru meciuri de la EURO 2020, in cazul in care UEFA ne va sanctiona din cauza rasismului.

"Nu sunt planuri pentru a schimba locurile de desfasurare pentru UEFA EURO 2020", a fost mesajul oficial transims de UEFA.

Conform sursei citate, cei de la FRF au oferit si ei o reactie oficiala:

"Materialul la care faceti referire porneste de la o premisa falsa, aceea ca UEFA ar intentiona sa renunte la gazduirea a 4 meciuri ale EURO 2020 la Bucuresti”.

Aceasta optiune nu a fost exprimata de UEFA pe niciun canal, nici formal, nici informal si nu a fost dezvoltata in nicio circumstanta. Mai mult decat atat, intensitatea pregatirilor comune, UEFA – FRF – Primaria Bucuresti, nu lasa nicio fisura care ar putea fi exploatata de terti. 

Alegerea Bucurestiului de catre UEFA la momentul initial s-a bazat pe cateva certitudini care si-au confirmat valabilitatea in procesul de pregatire a EURO 2020:

– Experienta reusita a gazduirii pe Arena Nationala a finalei Europa League in 2012

– Capacitatea organizatorica a Bucurestiului demonstrata la evenimente majore precum Summit-ul NATO, Summit-ul Francofoniei

– Nivelul ridicat al popularitatii fotbalului in randul romanilor

Ulterior acestei decizii de acordare a statutului de oras-gazda pentru Bucuresti, UEFA a intarit convingerea unei bune alegeri prin acordarea si a gazduirii celui mai mare eveniment non-sportiv al EURO 2020, si anume Tragerea la sorti a turneului final. 

Prin urmare, nici o componenta a proiectului „EURO la Bucuresti” nu poate sustine speculatii precum cele venite din Suedia", a fost raspunsul celor de la Federatia Romana de Fotbal.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Un avion MIG 21 s-a prăbușit în România. Un primar a văzut aparatul în cădere și a sărit în ajutor
BRAT
Modifică setările cookies