VIDEO EXCLUSIV Alex Chipciu, la un pas de revenirea la naționala României: "M-au sunat!"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 13:04
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 13:09
Alexandru Chipciu (34 de ani), căpitanul Universității Cluj, a recunoscut că a fost aproape de a reveni la naționala României la acțiunea din această lună a primei reprezentative.
După primul meci al naționalei României, cu Kosovo (0-0), Edi Iordănescu a avut mai multe probleme de lot, în special la nivelul fundașilor laterali. Mario Camora, Andrei Rațiu și Raul Opruț au acuzat toți probleme medicale, iar Valentin Țicu, internaționalul U21 de la Petrolul, a fost chemat de urgență pentru partida cu Elveția (2-2).

Alex Chipciu, la un pas de revenirea la naționala României: "M-au sunat!"

Până la Țicu, staff-ul naționalei s-a gândit și la varianta Alexandru Chipciu. Căpitanul lui U Cluj a demonstrat că poate evolua pe o mulțime de poziții, inclusiv ca fundaș stânga sau dreapta, și a primit un telefon de la FRF. Până la urmă, Edi Iordănescu l-a preferat pe Țicu.

"Sincer, nu știu dacă așteptam (n.r - să fie la națională). În același timp, așteptam. Te compari cu ceilalți jucători și crezi că meritai și tu acolo, credeai că joci mai bine, dar nu știu sincer nivelul naționalei sau din Liga 1. Da, clar a fost o problemă la postul de fundaș stângă și probabil din afară se vede că puteam să fiu acolo.

A fost și o tentativă de a mă duce acolo acum câteva zile. Am fost sunat în cantonament, când s-au accidentat. Dacă până acum ziceam că nu mă mă mai gândesc și nu m-aș mai duce, când m-a sunat am zis: 'Aș pleca de acasă, de la Cluj!'. Intenția era să mă duc la națională, dar mai mult ce să zic? Asta a fost situația. Selecționerul ia deciziile pe care le consideră cele mai multe, ia jucătorii cei mai în formă. E posibil să și greșească, cum și noi greșim", a spus Alexandru Chipciu, din cantonamentul lui U Cluj, pentru PRO TV.

Chipciu are 47 de meciuri și 6 goluri la naționala României, iar ultimul său meci sub tricolor datează din septembrie 2019, un 1-0 contra Maltei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!