AFACERILE de milioane de euro ale Stelei au adus SPERANTE de Euro! Nationala traieste prin 'implanturi' ros-albastre:

AFACERILE de milioane de euro ale Stelei au adus SPERANTE de Euro! Nationala traieste prin 'implanturi' ros-albastre:

Romania spera la o calificare la EURO dupa o pauza de 8 ani. Punctele pe care le-a adunat pana acum in grupa F au fost aduse de jucatori cu trecut sau prezent ros-albastru. Si de Marica.

Trei meciuri a jucat Romania in aceste preliminarii, pana acum. Doua victorii in deplasare si un egal acasa, cu Ungaria. 4-1 golaveraj pentru noi si sapte puncte reusite, dintre care sase 'afara'.

VISUL

Romania traieste acum un vis de calificare dupa 8 ani de zile. La EURO 2008, nationala aceluiasi Piti a jucat cel mai urat fotbal. Au spus-o analistii, care au continuat - cel mai urat meci de la EURO a fost cel dintre Romania si Franta, un egal anost si greu de privit, 0-0.

Sanmartean este omul care a pus cu fata la poarta o echipa inca plictisitoare, fara sclipiri. Cu el in teren, Romania a marcat de trei ori in doua meciuri, toate reusitele fiind produsul sau, exclusiv. Un om pe care Steaua il plateste regeste - 25.000 de euro pe luna.

In prima partda, singurul remarcat a fost Marica - gol in min 10 al meciului din Grecia, apoi a mai iesit o data in evidenta, la eliminarea din partea a doua. Suspendat cu Ungaria si accidentat cu Finlanda, Ciprian a lasat locul in atac lui Rusescu, apoi lui Stancu, alti doi stelisti.

Primul a inscris cu Ungaria, dupa o actiune la care tot un stelist - Chipciu - i-a lasat mingea pentru un sut fara sperante pentru portarul maghiar. Apoi Raul a mai dat un gol, anulat insa de arbitru pentru o pozitie de off-side. Un jucator pe care Steaua l-a luat pe 100.000 de euro de la Urziceni, apoi l-a vandut cu 2,2 milioane de euro la Sevilla. Apoi l-a imprumutat pentru un sezon, o afacere cu repetitie in Ghencea.

Alt jucator decisiv a fost Stancu - doua goluri in Finlanda, dupa assisturile lui Sanmartean. Un stelist care a marcat doua reusite, goluri care au mai adus trei puncte Romaniei in campania de calificare la EURO. Varful a fost titular in absenta lui Marica si in locul lui Raul Rusescu. Stancu a fost adus pentru 1,2 mil. de euro de Unirea Urziceni, apoi a plecat pentru 5,5 milioane de euro la Galatasaray.

In concluzie, Romania se bazeaza pe multi jucatori fosti sau actuali ai Stelei - portarul titular Tatarusanu, cuplul de fundasi centrali Gardos-Chiriches, inchizatorul Pintilii si pe jucatorii ofensivi: Chipciu, Rusescu si Stancu. Cel mai 'greu' om al nationalei, pana acum, decisiv in aceasta campanie de calificare, a ramas Lucian Sanmartean, lider si la Steaua.

Romania are 7 puncte in grupa F. 4 dintre ele au fost reusite dupa golurile stelistilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Circ și scandal în Parlament, la dezbaterile privind bugetul de stat. PSD a împărțit păpuși
BRAT

Modifică setările cookies