ADIO Fatai? Naturalizarea varfului nigerian ramane in aer pana la raspunsul FIFA! Ce s-a intamplat cu regulamentele:

ADIO Fatai? Naturalizarea varfului nigerian ramane in aer pana la raspunsul FIFA! Ce s-a intamplat cu regulamentele:

Prezenta lui Fatai la nationala Romaniei este un caz care a ajuns la FIFA, pentru ca regulamentele sunt interpretabile.

Kehinde Fatai este cel mai in forma atacant din Liga I, motiv pentru care a intrat si in atentia nationalei lui Piturca. La 24 de ani, nigerianul ramane o varianta pentru atacul Romaniei, insa au aparut probleme cu interpretarea regulamentelor FIFA.

PROBLEMELE

Fatai vrea la nationala, Piturca il vrea si el la lot, numai ca FIFA ar putea respinge nauralizarea sa.

"La momentul primei sale aparitii complete sau partiale intr-o competitie oficiala pentru asociatia actuala trebuie sa fi detinut deja cetatenia tarii pentru care vrea sa evolueze in viitor", suna pasajul din regulamentul FIFA, aparut in 2013.

Practic, pentru ca a jucat la U 19 si U 23 pentru Nigeria si nu si-a luat cetatenia pentru Romania inainte de aceste jocuri, Fatai risca sa nu poata fi convocat de Piturca.

Varful Astrei a marcat 4 goluri la U23 si un gol la U19 pentru Nigeria.

Gazeta scrie ca Federatia din Romania a facut deja demersurile pentru ca primi un raspuns oficial de la FIFA privind naturalizarea lui Fatai.

Jucatorul este dorit in teren cu Grecia, la inceputul preliminariilor EURO 2016, in septembrie, dar intarzierile legate de naturalizarea sa ii pot bloca drumul spre tricolor.

"Sper sa se rezolve cat mai rapid cu actele si sa pot juca in septembrie contra Greciei" a declarat Fatai la plecarea spre Liberec pentru returul cu Slovan din Europa League.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Prioritățile pe care Ioana Mihăilă le are la conducerea Ministerului Sănătății
BRAT
Modifică setările cookies