FRF Echipa Nationala edi iordanescu Mirel Radoi Nicolae Dica Nationala

A plecat de la FRF, iar acum spune marea problemă a naționalei: "Asta e greșeala lor!"

Nicolae Dică, fostul antrenor de la FCSB și ex-secund la echipa națională a României în mandatul lui Mirel Rădoi, a vorbit despre o greșeală pe care FRF o face în mod constant.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 23:02
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 23:01

Mandatul lui Mirel Rădoi a durat doi ani, în perioada 2019-2021, iar fostul selecționer a decis să părăsească postul după ratarea calificări la Cupa Mondială din Qatar.

Nicolae Dică: "Asta e greșeala FRF, că nu lasă național unui antrenor timp de 4 ani"

Deși avea oportunitatea să rămână, Mirel Rădoi a rămas ferm asupra deciziei sale și a plecat de la națională, însă fostul său secund, Nicolae Dică, spune că FRF ar fi trebuit să își ia măsurile necesare și să impună un contract de lungă durată, pe patru ani, pentru a-i oferi suficient timp selecționerului și a asigura continuitate pe banca tehnică.

"Noi când ne-am dus la naţională am semnat un contract pe doi ani. Noi am zis că în patru ani avem timp să facem ceva. Eu cred că asta e greşeala lor, că nu lasă naţionala unui antrenor timp de patru ani.

Lui Edi acum, dacă îi dă mandat pe patru ani şi pierde meciuri, nu e criticat acum? Oare facem treaba asta, adică să remarcăm şi lucrurile pozitive?", a spus Nicolae Dică, la Orange Sport.

Edi Iordănescu a devenit selecționerul României în ianuarie 2022. Deși în contractul său a existat o clauză prin care ar fi trebuit să plece de la națională în cazul în care termină pe ultimul loc în Liga Națiunilor, Iordănescu a primit sprijinul Federației și a continuat, actualul său contract urmând să se încheie în 2024.

Modifică setările cookies