Veste bună pentru tricolorii lui Săndoi! Starul pe care s-au plătit 70 de milioane de euro, indisponibil în România - Ucraina 

Romania U21 Campionatul European U21 EURO 2023 Mykhaylo Mudryk Ucraina U21 Nationala U21
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Iunie 2023, 11:28
Data actualizarii: Sambata 24 Iunie 2023, 11:29

Naționala Ucrainei nu se va putea baza pe starul pe care Chelsea a plătit 70 de milioane de euro.

România a început dezastruos Campionatul European U21. Tricolorii lui Emil Săndoi au fost învinși pe staidonul din Ghencea, de Spania, cu un categoric 0-3. În timp ce, în celălalt meci din Grupa B, Ucraina a câștigat împotriva Croației, 2-0, și a făcut un pas important pentru calificarea în faza eliminatorie a competiției.

Mykhaylo Mudryk, fotbalistul lui Chelsea, indisponibil cu România 

Pentru a mai spera la calificarea din grupe, România trebuie să obțină un rezoltat pozitiv cu Ucraina, sâmbătă, 24 iunie, de la 19:00, LIVE TEXT pe www.sport.ro. Înaintea duelului, Emil Săndoi a primit o veste bună: cei mai importanți jucători ai lui Ruslan Rotan din comportimentul ofensiv au probleme medicale și vor absenta contra tricolorilor.

„Da, Mudryk și Vanat au probleme, se recuperează. Prezența lor la acest meci este sub semnul întrebării. Mă voi consulta cu medicii și cu fizioterapeuții și voi lua o decizie.

Cred că vremea, condițiile de joc vor reprezenta o provocare pentru jucători. Va fi dificil la această temperatură, am înțeles că vor fi 36 de grade. Trebuie să ne adaptăm rapid, iar primul meci ne-a ajutat. Hidratarea va fi importantă”, a spus Rotan, citat de sport.ua.

„Ce l-a recomandat pe el să fie titular?” Dumitru Dragomir dă de pământ cu jucătorii de la tineret

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre meciul naționalei de tineret de miercuri seară și a luat la țintă doi jucători. Primul vizat de fostul oficial LPF a fost Alexandru Ișfan (23 ani), fotbalistul pentru care Universitatea Craiova a plătit către FC Argeș 650.000 de euro în această iarnă. Jucătorul a fost titular, însă nu s-a remarcat pe durata celor 85 de minute în care s-a aflat pe teren. 

Celălalt jucător criticat a fost David Miculescu (22 ani) pentru care FCSB a plătit în vara anului trecut 1.7 milioane de euro către UTA Arad. Fotbalistul pe care inițial Emil Săndoi îl exclusese din lotul pentru EURO U21 a fost readus, împreună cu Cîmpanu, după accidentarea lui Valentin Mihăilă și Constantin Grameni. Miculescu, în schimb, nu a bifat niciun minut cu Spania, dar tot nu a scăpat de „gura” lui Dragomir. 

„Nu știu cine în afară de familie l-a recomandat pe Ișfan să fie titular? Ce l-a recomandat? El și Miculescu sunt țepele anului în Superliga. Nu au confirmat la Craiova și FCSB. Miculescu chiar a fost lăsat în afara lotului”, a declarat Dumitru Dragomir la ProSport. 

Mihai Stoichiță: „Prea timorați, prea emotivi”

„Am avut cei mai buni tineri jucători din campionat. Prea timorați, prea emotivi. Un prea mare respect pentru Spania, așa am văzut eu din tribună. Am fost obligați să ne apărăm așa, pentru că ei aveau curajul de a construi tot timpul.

Nu știu de ce au fost atât de emoționați. Au fost jucători care ne încântă în campionatul nostru și nu au reușit un dribling în seara asta. Cât am avut prospețime fizică, am putut să ne sacrificăm, să alergăm după ei”, a spus Mihai Stoichiță, la Digi Sport.

Reacția lui Emil Săndoi, după eșecul usturător cu Spania U21: „Din acest motiv sunt îngrijorat”

După meci, Emil Săndoi a precizat că e îngrijorat, pentru că echipa duce lipsă de personalitate și că micii „tricolori” nu au avut stăpânire de sine.

„Da bineînțeles că ne doream mai mult. Sunt puțin îngrijorat. Parcă am dus lipsă de personalitate. Și primele două goluri pe care le-am primit... Am avut mingea în posesie. Ne-am speriat nejustificat în anumite faze. 

Nu am avut un control în anumite momente ale jocului. D-asta sunt îngrijorat. E adevărat, Spania e o superechipă. Au demonstrat-o și astăzi în teren”, a spus Emil Săndoi după meci, la Televiziunea Română.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!