Reacția selecționerului Spaniei despre meciul împotiva României de la EURO 2023

Luis de la Fuente EURO 2023 Spania Nationala U21
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 09:18
Data actualizarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 09:30

Turneul final va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

România va juca în Grupa B a Europeanului de tineret de anul viitor, găzduit de România și Georgia. Tricolorii lui Emil Săndoi au fost repartizați într-o serie de foc, alături de Spania, Ucraina și Croația. 

România va juca împotriva Spaniei, în Ghencea, meciul de deschidere, În vârstă de 61 de ani, Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, a vorbit în presa din țara sa despre partida cu selecționata lui Emil Săndoi.

„Primul meci va fi foarte important, România va fi susținută de suporteri și va da totul pentru a câștiga. Aștept cu nerăbdare să jucăm meciul de deschidere.

Sunt conștient că nu va fi ușor să jucăm împotriva gazdelor. Cu siguranță arena va fi plină cu fanii lor”, a spus De la Fuente, potrivit Marca.

României va evolua în Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, la turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi seara la Ateneul Român din Bucureşti. Turneul final va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

  • Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, Grupa D.
  • România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

"Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii chiar din această seară, şi trebuie să se pregătească mental pentru acest lucru, este să jucăm din nou o semifinală de Campionat European (n.r. - aşa cum s-a întâmplat la EURO U21 din 2019). Acesta este obiectivul cu care mergem la drum. Iar de mâine această setare mentală trebuie transpusă în fiecare zi de antrenament, fiindcă doar aşa putem să ne îndeplinim acest obiectiv.

Din punctul meu de vedere EURO Under 21 reprezintă un tren de mare viteză spre fotbalul de top. Şi mi-aş dori ca jucătorii noştri să înţeleagă această oportunitate şi să nu rateze această şansă pentru că nu te întâlneşti cu ea în fiecare an", a precizat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

VIDEO Ianis Hagi, la tragerea la sorți pentru EURO 2023

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!