Mayweather vs Pacquiao

Patru "grei" urca in ring pe 18 martie. "Bombardierul" Simion, Bogdan Dinu, Ciocan si Juratoni se bat in direct la ProTV

Gala de box "Noaptea Campionilor" are loc pe 18 martie, in direct la ProTV si Sport.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Februarie 2016, 14:07
Data actualizarii: Joi 25 Februarie 2016, 14:25

Gala "Noaptea Campionilor", transmisa pe 18 martie de ProTV si Sport.ro, se anunta ca una dintre cele mai atractive reuniuni pugilistice organizate in Romania dupa Revolutie.

"Bombardierul" Viorel Simion va incrucisa manusile cu Alexander Miskirtchian pentru titlul IBF intercontinental vacant la categoria pana. La 30 de ani Miskirtchian, nascut la Tbilisi (Georgia), dar stabilit in Belgia unde si-a facut si debutul la profesionisti, este un pugilist valoros. In 2011 a devenit campion european dupa ce l-a invins pe francezul Sofiane Takoucht, iar in 2014 s-a batut in Macao pentru titlul mondial IBF cu detinatorul centurii cu diamante la acea data, Evgeny Gradovich, un rus stabilit in California, pierzand la puncte intalnirea.

Intre timp centura a ajuns la englezul Lee Selby, singurul pugilist care l-a invins, la puncte, pe Simion dupa o disputa foarte stransa. Cine va invinge pe 18 martie in disputa Simion - Miskirtchian va putea in viitor sa emita pretentii la un meci cu Selby.

Greul Bogdan Dinu, neinvins in 14 intalniri, nu va avea misiune usoara in fata lui Marino Goles, supranumit "Bestia din Croatia". Ex-iugoslavul este, la 35 de ani, un pugilist cu experienta, foarte dur, cu 25 de meciuri disputate, 20 de victorii dintre care 18 obtinute inainte de limita. E primul meci din 2016 pentru Goles, dupa ce anul trecut a disputat 7 meciuri.

Nici Cristi "Hammer" Ciocan nu va avea ca adversar oarecare. Britanicul Michael Sprott are 41 de ani, dar in cele 67 de meciuri sustinute a avut ca adversari nume "grele" ale categoriei: Danny Williams, Ruslan Chagaev, Audley Harrison, Kubrat Pulev, Alexander Ustinov. Dupa ce in august anul trecut, la Galati, Ciocan s-a intrebuintat serios ca sa treaca de Sherman Williams (43 de ani), acum va avea in fata un alt veteran "greu de ucis".

In gala vor evolua si doi tineri pugilisti de viitor, ambii in varsta de 22 de ani, canadianul David Theroux (categoria superusoara, 9 victorii, 1 infrangere) si germanul Nikola Milacic (categoria grea-usoara,11 victorii, 1 infrangere). Trei tineri romani la inceput de drum in boxul profesionist vor urca si ei in ring: Daniel Buciuc, Daniel Badulescu si Eronim Aradoaie.

Cezar Juratoni va disputa de-abia al patrulea meci din cariera, dupa trei victorii, in compania greului ungur Zoltan Csala, supranumit "Furiosul". Cezar s-a antrenat din greu la Campulung Muscel cu Mircea Simon, caruia i-au lipsit doar 27 de secunde pentru a-l invinge la Montreal in 1976 pe celebrul Teofilo Stevenson in finala olimpica a categoriei grea, dupa care a trecut la profesionism in SUA disputand 14 meciuri (12 victorii, 2 meciuri egale).

Dupa ce s-a intors in tara, a devenit un tehnician respectat, fiind, in acelasi timp, un adevarat filozof al nobilei arte... Prezenta in colt a lui Mircea Simon, cu un trecut de aur si la amatori si la profesionisti, e un alt punct de atractie al galei din 18 martie.

CITESTE SI

Modifică setările cookies