Rolls Royce a lansat cea mai LUXOASA decapotabila din lume! Vezi cum arata Dawn, modelul pregatit pentru tinerii miliardari! FOTO

Rolls Royce a lansat cea mai LUXOASA decapotabila din lume! Vezi cum arata Dawn, modelul pregatit pentru tinerii miliardari! FOTO

Opulenta la superlativ are de acum un nume potrivit: Rolls Royce Dawn, vel mai luxos roadster din lume si totodata cel mai frumos model al britanicilor.

La baza decapotabilei sta tot Wraith, cu care imparte platforma tehnica si inca 20% dintre elementele de design. Restul de 80% sunt complet noi, spun englezii, dar in linia traditionala a marcii.

Rolls Royce Dawn e o decapotabila cu patru locuri, al carei rol ar putea fi, de departe, sa atraga tinerii cu indeajuns de multi bani incat sa-si permita o asemenea masina inainte sa fie nevoiti sa mearga in baston. De ce spunem asta? Pentru ca tapiteria este la fel de portocalie ca si o mandarina. De altfel, asta e si numele ales pentru nuanta principala de culoare.

Mai sunt insa si dimensiunile la mijloc. Grila specifica a fost micsorata cu putin peste 4 centrimetri, in timp ce bara frontala a fost extionsa, ca sa creasca linia dinamica a lui Dawn. Si spatele e putin mai lat decat cel al fratelui Ghost, in timp ce ampatamentul a fost micsorat cu 180 de milimetri. In ciuda dimensiunilor, Rolls Royce a mers pe mana unui plafon soft, din ratiuni de estetica, romantism si caracter. Acesta poate fi coborat sau urcat in 22 de secunde, la viteze de pana la 50 kmh.

Cu ce vine in fata Rolls Royce Dawn? Cu niciun fel de zgomot. Inginerii britanici promit ca asta e cea mai silentioasa decapotabila din lume si au lucrat mult la forma plafonului pentru a elimina orice fel de turbulente.

Tot la interior, Dawn e echipat cu aproape toate sistemele asteptate si neasteptate pentru clasa de lux extrem. Touchpad cu recunoasterea scrisului de mana, la fel ca iDrive-ul BMW, dar mult mai fruos, heads up display, pilot automat dinamic, sistem audio dedicat si calibrat special pentru o acustica fara cusur, indiferent ca rulezi cu sau fara plafon deasupra capului, dar si sistem de protectie in caz de rasturnare.

Sub capota, Dawn ofera un motor bi turbo, V 12 de 6,6 litri, de 570 de cai putere si 780 Nm, optimizat pentru acceleratii cu 30% mai bune. Chiar daca are o greutate de 2560 de kg, poate atinge suta pe ora in doar 4,9 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h. Desi va fi prezentat oficial abia la salonul auto de la Frankfurt, prima serie de Rolls Royce Dawn a fost deja vanduta integral.

Citeste si:Rolls Royce Dawn
VIDEO PROTVPLUS.RO

Mărturia unui marinar român, martor la dezastrul din Turcia: „Încercau să stingă incendiul cu mâinile goale”
BRAT
Modifică setările cookies