Singurul Rolls Royce tunat de tigani! Povestea Phantom-ului care i-a scos din minti pe englezi:

Autor: Sport.ro
Marti 08 Mai 2012, 12:33

	Singurul Rolls Royce tunat de tigani! Povestea Phantom-ului care i-a scos din minti pe englezi:

Simbol al stilului sobru tipic englezesc, Rolls Royce-ul Phantom a incaput pe mana unor artisti tigani, care l-au transformat "intr-o sarbatoare" :)

Una dintre cele mai impresionante colectii de masini ale secolului trecut este cea a membrilor formatiei The Beatles.

Paul McCartney si George Harrison au fost trendsetter-ii anilor '60 in ceea ce priveste gusturile pentru masinile de lux.

Vedeta din garajul impresionant al trupei din Liverpool a fost de departe Rolls Royce-ul Phantom pictat de un grup de artisti tigani din Olanda, la cererea lui John Lennon.

Colectia de masini The Beatles:

1965 MERCEDES BENZ 230SL DECAPOTABIL

Aceasta masina a fost cumparata de John Lennon din Londra, pe 2 august 1965. A fost facuta la comanda, si dotata cu cutie de viteze automata, si asta pentru ca artistul nu era tocmai un sofer bun. Limuzina era prevazuta cu un motor in 6 cilindri, iar la exterior arata ca o masina normala, fara prea multe modificari. 19.127 de kilometri a mers John Lennon cu acest Mercedes.

ROLCE ROYCE PHANTOM V

Aceasta limuzina a fost fabricata in 1965, la Rolls Rolyce Cars Limited, Crewe, Cheshire. Rolls-ul a intrat in posesia lui John Lennon pe 3 iunie 1965, dupa mici modificari exterioare facute la Mulltner Park Ward, un renumit centru de "tunning" de lux, din anii '60. Limuzina masura 5,8 metri si cantarea putin peste 3 tone.

Cu aceasta masina au mers cei de la The Beatles in 1965 la Buckingham Palace pentru a-si ridica primul premiu inmanat de Regina pentru vanzarile astronomice ale trupei.

In 1966, Lennon a inceput sa modifice aspectul monoton al Rolls-ului. In interior, si-a instalat un mega sistem audio, un televizor Sony si un frigider, insa marea extravaganta a fost facuta la exterior.

In acelasi an, in timpul filmarilor de la "How i Won the War", Lennon a cerut ca masina sa ii fie adusa cat mai repede in Spania. Acolo a decis sa isi vopseasca limuzina intr-un negru mat, cu insertii de crom. Noua culoare a stat pe masina doar cateva luni, pana cand artistului i-a venit o idee nebuna pentru acele vremuri.

In aprilie 1967, John Lennon a mers la J.P. Fallon Limited si a cerut ca Rolls-ul sa fie vopsit intr-o culoare psihedelica.

Englezii de la Fallon nu au inteles prea bine ce vrea Lennon, insa au mandatat un grup de artisti tigani din Olanda pentru a pune in practica viziunea solistului de la The Beatles.

Rezultatul? Inspirati de magie si tarot, tiganii care isi spuneau "The Fool" au realizat primul Phantom impodobit cu "floricele".

Schimbarea drastica a masinii care reprezinta si acum spiritul sobru al englezilor le-a adus multe critici celor de la The Beatles. In centrul Londrei, o femeie in varsta a lovit masina cu o umbrela si a tipat la John Lennon: "Porcule, porcule...Cum ai indraznit sa ii faci asta unui Rolls Royce?"

In ciuda reprosurilor, Rolls-ul psihedelic a ramas masina trupei pana in 1969.

AUSTIN COOPER S, LGF 695

Ideea lui John Lennon de a-si vopsi Rolls-ul intr-o culoare psihedelica l-a inspirat si pe George Harrison. Artistul a folosit desene din Tantrum Art pentru a-si personaliza masina.

Mini Cooper-ul a fost folosit si pentru filmarile de la "Magical Mystery Tour", dupa care Harrison i l-a daruit lui Eric Clapton.

Pe langa Mini, Harrison a mai condus in paralel un Jaguar XKE, un Aston Martin Lagona DB5 si un McLaren F1.

0

1

Spre deosebire de colegii sai, Paul McCartney a fost mai conservator in ceea ce priveste masinile. Si-a luat un Mini Cooper, cu dotari "din fabrica" la inceputul anilor '60, un Aston Martin DB6 in 1966, iar mai apoi un Land Rover, un Buggy, un Ford Anglia, un Lexus LS, un Ford Bronco si un Lexus SUV.

2

3

4

Nici basistul Ringo Starr nu a iesit prea mult in evidenta cu masinile sale. Pana in 1970, nu a condus decat doua masini - un Mini Cooper si un Mercedes 190E 2.3 AMG.

5

6

Sursa: 7

Klaus Iohannis: ”Strategia de vaccinare anti Covid va fi supusă aprobării în CSAT”
BRAT

Modifică setările cookies