FOTO ARO Revolution! Primul SUV romanesc revine la viata! Cum arata la 10 ani de la faliment:

FOTO ARO Revolution! Primul SUV romanesc revine la viata! Cum arata la 10 ani de la faliment:

► Gold Simona, ce-ar fi sa castigi Indian Wells? Vineri la 03:30, megameciul e LIVE in BLOG, lasa AICI mesajul tau!

24 de masteranzi, studenti sau elevi din toata tara pasionati de design si de mecanica au participat cu proiecte la concursul "Aro Revolution", care si-a propus reinvierea celebrului brand auto romanesc.

 Unul dintre cele mai apreciate modele de autoturism de teren din lume, in anii '70-'80 ar urma sa fie reconstruit, cu o "fata" moderna, in atelierele Facultatii de Mecanica din Iasi.

Castigator a fost desemnat Silviu Caeausu, un tanar de 21 de ani, student la Facultatea de Mecanica din Iasi. Acesta a propus sapte variante iar una din ele va fi construita sub forma de prototip in atelierele Facultatii de Macanica din Iasi. 

"Ne-a placut originalitatea si faptul ca a tinut cont de absolut toate detaliile pe care noi le-am cerut. Si este foarte frumos pentru ca s-a reinviat, practic, un autoturism foarte frumos", a declarat, pentru Digi Tv, Gabriel Calancea, membru al juriului.

Tanarul castigator va primi 500 de euro pentru propunerile sale. Studentii de la Iasi vor construi modelul nou de ARO cu aproximativ 50.000 de euro. Facultatea spera sa obtina acesti bani din sponsorizari. 

ARO a construit vehicule de teren la Campulung-Muscel intre 1957 si 2000. In perioada comunista a exportat enorm in peste 110 tari din lume. In 2003 s-au inchis portile fabricii.

Silviu Ceausu a invatat singur design si are o multime de lucrari legate de auto pe pagina sa de facebook. Click AICI pentru toate lucrarile sale!

Mai multe imagini cu viitorul ARO in galeria de mai jos

FULLSCREEN

VIDEO PROTVPLUS.RO

Lista țărilor din „zona roșie” actualizată. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi
BRAT
Modifică setările cookies