FABULOS! Asta e cea mai scumpa masina din istorie! S-a vandut azi cu 38 de milioane $! FOTO

FABULOS! Asta e cea mai scumpa masina din istorie! S-a vandut azi cu 38 de milioane $! FOTO

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a devenit oficial cea mai scumpa masina din istorie, dupa o licitatie desfasurata in SUA. 

Masinile vintage sunt unele dintre cele mai profitabile afaceri din lume in acest moment! Azi, la licitatia Quail Lodge de la Monterey, un Ferrari vechi de 52 de ani a spart recordul pentru cea mai scumpa masina din istorie.

Inainte de licitatie organizatorii sperau sa obtina peste 50 de milioane de dolari pentru ea, insa suma s-a oprit la 38,115,000 de dolari.

Ferrari-ul 250 GTO face parte dintr-o editie limitata de 39 de exemplare construite de Ferrari si e primul care apare la o licitatie dupa mai multe decenii. Recordul era detinut de un alt Ferrari, vandut anul trecut in acelasi loc pentru 27 de milioane.

Aceasta masina a ajuns sa coste atat de mult pentru ca a avut acelasi proprietar timp de 49 de ani, e in conditie perfecta si mai exista putine exemplare in stare de functionare. 

Ferrari-ul 250 GTO a fost detinut pana in 2010 italianului Fabrizio Violati, un bogatas pasionat de cursele cu masini. In acest Ferrari a decedat un fost campion olimpic la ski, francezul Henri Oreiller, care a condus masina la o cursa in Franta in 1962. Masina a fost reconstruita la fabrica Ferrari dupa acel accident si a ramas in aceeasi stare de atunci. 250 GTO e ultima masina coupe de competitie cu motor in fata construita de Ferrari. 

Citeste si:Ferrari 250 GTO
VIDEO PROTVPLUS.RO

Protest cu sute de maşini pe drumurile din Moldova, pentru urgentarea construirii de autostrăzi. GALERIE FOTO
BRAT
Modifică setările cookies