STUDIU: Unu din doi suporteri romani posteaza pe social media in timpul unui meci de fobal! Care sunt echipa si jucatorul cel mai des mentionati de romani

Autor: Sport.ro
Joi 26 Mai 2016, 11:19

	STUDIU: Unu din doi suporteri romani posteaza pe social media in timpul unui meci de fobal! Care sunt echipa si jucatorul cel mai des mentionati de romani

Finala UEFA Champions League, Real Madrid - Atletico Madrid, se vede sambata la ProTV, ora 21:45

Unu din doi suporteri romani posteaza pe social media, in timpul vizionarii meciurilor de fotbal televizate, releva un studiu Master Card, citat de Agerpres, care si-a propus sa contureze tendintele de comportament ale suporterilor la nivel european, inclusiv in Romania.

Conform cercetarii efectuate, romanii sunt lideri europeni in ceea ce priveste urmarirea pe social media a paginilor de stiri cu continut sportiv. De asemenea, 73% dintre suporterii romani si-ar dori sa beneficieze de Wi-Fi pe stadioane, in timp ce 81% dintre microbistii romani cred ca fotbalistii ar trebui sa fie prezenti in social media.

Studiul mentioneaza ca Lionel Messi si Barcelona sunt jucatorul, respectiv echipa cel mai des mentionate de suporterii romani, de la infiintarea Ligii Campionilor.

''Barcelona este echipa cel mai des mentionata de suporterii romani in istoria Ligii Campionilor, pe toate canalele de social media. Rivalii londonezi, Chelsea si Arsenal, completeaza topul celor trei, devansand-o pe Real Madrid, una dintre finalistele acestei editii a finalei Ligii. Steaua Bucuresti s-a clasat pe a 10-a pozitie in acest clasament, depasind mai multe cluburi, inclusiv cealalta finalista a editiei din acest an - Atletico Madrid.", a se arata in sondajul citat de Agerpres.

Facebook (63%) este cel mai popular canal de social media printre suporterii fotbalului, mai ales in randul celor cu varste intre 45 si 54 ani. Italia este lider la acest capitol, cu 81% dintre microbisti preferand aceasta platforma de socializare, urmata de Romania (78%) si Portugalia (77%).

Studiul a fost derulat pentru MasterCard de catre Mortar, la nivelul a 5.000 respondenti din 16 tari europene: Anglia, Germania, Spania, Franta, Olanda, Italia, Turcia, Rusia, Suedia, Portugalia, Grecia, Ucraina, Romania, Israel, Cehia si Polonia.

Regina Elisabeta, cu ochii în lacrimi la înmormântarea Prinţului Philip al Marii Britanii
BRAT
Modifică setările cookies