Spaniolii anunță o mare surpriză la Balonul de Aur înaintea finalei UCL: "Atenție la invitatul special!"

Balonul de Aur jude bellingham Real Madrid Toni Kroos Vinicius Junior Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 11:51
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 11:50

Finala Ligii Campionilor dintre Borussia Dortmund și Real Madrid se joacă în această seară, de la ora 22:00, pe Wembley Stadium din Londra.

Așa cum se întâmplă de obicei, trofeul Champions League cântărește foarte mult în stabilirea fotbalistului care obține Balonul de Aur. Favoriți în acest moment pentru distincția individuală de la finalul anului 2024 sunt, conform caselor de pariuri, Jude Bellingham și Vinicius Junior, ambii de la Real Madrid.

Spaniolii se așteaptă ca Toni Kroos să lupte cu Vinicius și Bellingham pentru Balonul de Aur 2024

Totuși, Marca scrie în ziua finalei de pe Wembley despre posibilul "invitat special" de la Balonul de Aur 2024. Spaniolii fac referire la Toni Kroos (34 de ani), mijlocașul german care va juca astăzi ultimul meci din carieră la nivelul echipelor de club.

  • Kroos și-a anunțat retragerea din fotbal pe 22 mai. După finala Champions League, mijlocașul va mai juca alături de Germania la EURO 2024, iar ulterior va agăța ghetele în cui.

"Kroos vrea să ofere ultimul dans la Real Madrid și să își îndeplinească obiectivul, acela de a arăta cel mai bun fotbal al său în momentul retragerii. E o promisiune pe care vrea să o ducă până la ultimul său meci și care a determinat publicul să ceară cea mai importantă distincție individuală pentru el. Ar fi un premiu pentru cariera sa impecabilă și pentru un sezon în care a fost la superlativ", scrie Marca.

Ulterior, spaniolii amintesc și despre cât de importante vor fi Campionatul European și Copa America, competiții la care vor participa toți cei trei jucători amintiți de la Real Madrid.

"Vinicius va conduce o națională a Braziliei care va lupta împotriva campioanei mondiale pentru a obține primul trofeu după 2019. 

În Anglia, toți ochii vor fi pe Jude Bellingham. În ciuda vârstei sale, va conduce o echipă tânără, dar experimentată, care visează de multă vreme la glorie.

Pentru Kroos, care s-a înscris în ultimul moment pentru turneul final care se va disputa în țara lui, este o oportunitate de aur pentru a cuceri singurul trofeu care îi lipsește.

Sunt scenarii unice pentru cei trei. Să lăsăm mingea să decidă cine merită cel mai mult trofeul", au mai scris spaniolii.

”Va câștiga Toni Kroos Balonul de Aur?” Răspunsul lui Carlo Ancelotti

”Va câștiga Kroos Balonul de Aur?”, a fost întrebat tehnicianul italian la conferința de presă, iar răspunsul lui Ancelotti a venit imediat: ”Nu este cel mai important lucru pentru noi. Dacă vom câștiga Champions League, sunt mai mulți jucători ai lui Real Madrid care pot câștiga Balonul de Aur”.

Ancelotti a recunoscut că va fi imposibil pentru Real Madrid să îi găsească un înlocuitor lui Toni Kroos, însă tehnicianul are încredere că echipa din capitala Spaniei va reuși să depășească acest moment, așa cum a mai făcut-o de multe ori în trecut.

Totodată, Ancelotti a transmis că Real Madrid trebuie să găsească maniera perfectă pentru a se despărți de Kroos: câștigarea finalei Champions League.

”Veteranii, legendele trebuie să își aleagă destinul. Trebuie să îi respectăm decizia lui Toni, trebuie să ne luăm rămas bun de la el în cel mai frumos mod cu putință. Îi respect decizia foarte mult, pentru că este cea a unui bărbat cu mult curaj.

Este foarte complicat să îl înlocuim, dacă nu imposibil, dar această echipă are resurse, așa cum a arătat în ultimii zece ani. În fiecare an pierdem jucători, dar ceea ce nu trebuie să pierdem este atitudinea și dedicarea. Sper să nu uităm de toți cei care au plecat și care au creat o atmosferă bună în tot acest timp.

Am discutat cu Kroos despre asta, era convins, vrea să se retragă la un nivel înalt. Să își ia rămas bun acum este ideal. Toți vor să se retragă la un nivel înalt, dar trebuie să ai mult curaj să o faci.

Calitățile tehnice ale lui Kroos sunt dificil de întâlnit, nu la asta ne gândim. Ne gândim să ne pregătim pentru finală și să o câștigăm. Și Kroos se gândește la același lucru. Este dificil să încercăm să îl facem să se răzgândească. Este neamț și este foarte greu să îl facem să se răzgândească. Nu au fost lacrimi”, a spus Carlo Ancelotti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!