VIDEO Sheriff Tiraspol, adversara Farului din Champions League, îl transferă pe atacantul brazilian interzis de FIFA la națională!

Luvannor Henrique Farul Constanta preliminariile champions league Ronaldo Sheriff Tiraspol Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 12:17
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 12:20

Luvannor Henrique este născut în Brazilia și a fost naturalizat de Republica Moldova, pentru care a evoluat în câteva partide înainte ca FIFA să-i interzică convocarea în reprezentativa de la Chișinău.

Atacantul Luvannor Henrique (33 de ani), un brazilian naturalizat moldovean în urmă cu aproximativ un deceniu, va reveni la Sheriff Tiraspol (adversara campioanei Farul Constanța din preliminariile Champions League) după ce în ultimul sezon a evoluat în țara natală la Cruzeiro, clubul lui Ronaldo, și Ceara.

Plecat din ligile inferioare ale Braziliei, Luvannor s-a remarcat la Sheriff Tiraspol, unde a devenit golgheterul campionatului și a obținut cetățenia Republicii Moldova.

Luvannor Henrique a bifat 4 meciuri și 2 goluri pentru naționala Moldovei până la interdicție

Atacantul a evoluat în patru meciuri pentru naționala de la Chișinău în 2013 și 2014, înscriind și două goluri, înainte ca FIFA să-i interzică convocarea din cauza nerespectării celor cinci ani de rezidență în Basarabia.

După plecarea de la Sheriff, braziliano-moldoveanul a jucat în Emiratele Arabe Unite timp de șapte sezoane, a revenit în 2021 pentru scurt timp la Tiraspol și a plecat apoi în Arabia Saudită, la Al Taawoun.

Foto: Divulgacao / Cruzeiro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!