"Discutam despre infiintarea unei noi ligi!" Tarile din Europa care se revolta fata de noile reguli din Champions League

"Discutam despre infiintarea unei noi ligi!" Tarile din Europa care se revolta fata de noile reguli din Champions League

Cluburile mici din Europa se unesc pentru a se apara in fata reformei Ligii Campionilor, care va favoriza echipele mari, scrie France Football.

Pe 26 august, UEFA a anuntat o modificare a formatului Ligii Campionilor. Noul sistem va fi foarte favorabil cluburilor mari. Primele patru tari in clasamentul coeficientilor UEFA (Spania, Germania, Anglia si Italia) vor califica direct 16 echipe in faza grupelor (care va avea in continuare 32 de echipe) fata de 11 in acest moment. Mai ales Italia poate fi bucuroasa, fiindca va trece de la doua formatii calificate automat la patru. Spania, Germania si Anglia au acum trei formatii calificate automat.

Cluburile mici au reactionat si se gandesc la o solutie. "Discutam despre infiintarea unei noi ligi. Daca nu vom actiona, cei mari vor deveni mai puternici si mai bogati, iar noi vom avea din ce in ce mai multe probleme", a declarat directorul sportiv al clubului danez FC Copenhaga, Anders Horsholt, pentru ziarul danez BT.

Potrivit presei din Danemarca, cluburi daneze, suedeze, norvegiene, olandeze, belgiene si scotiene participa la aceste reuniuni.

FC Copenhaga joaca in acest sezon in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a trecut, printre alte echipe, de Astra Giurgiu in turul 3 preliminar.

Luna trecuta, presedintele EPFL (Asociatia europeana a ligilor de fotbal profesionist), Lars-Christer Olsson, a afirmat ca reforma Ligii Campionilor este "un scandal" si ar putea afecta ligile mici si mijlocii.

Citeste si:Champions League
VIDEO PROTVPLUS.RO

Reacția NATO, după ce Rusia a anunțat că își va retrage trupele de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies