Decizia care poate ELIMINA Steaua din Europa?! Regulamentele UEFA, stricte in ceea ce priveste schimbarile juridice

Autor: Sport.ro
Joi 04 Decembrie 2014, 14:03

	Decizia care poate ELIMINA Steaua din Europa?! Regulamentele UEFA, stricte in ceea ce priveste schimbarile juridice

•Gigi Becali, patronul campioanei Romaniei, a pierdut dreptul de a mai folosi marca "Steaua", dupa recursul inaintat de Ministerul Apararii Nationale la Inalta Curte de Casatie si Justitie
•Clubul de fotbal ar putea avea de suferit de pe urma razboiului Becali - MApN

Partida Steaua - Dinamo Kiev, ultima din grupele Europa League, decisiva pentru calificarea in primavara europeana a formatiei ros-albastre, ar putea fi ultima pentru echipa din Ghencea intr-o competitie a UEFA, cel putin pentru urmatorii 3 ani.

Gigi Becali a pierdut la ICCJ procesul intentat de Ministerul Apararii Nationale, astfel ca patronul formatiei din Ghencea nu va mai putea folosi marca "Steaua" daca nu se va intelege cu reprezentantii MApN.

In acest context, clubul de fotbal ar putea avea grav de suferit de pe urma conflictului dintre cele doua parti, noteaza Prosport.ro

Potrivit sursei citate, Steaua ar putea fi exclusa din orice competitie oficiala a UEFA, regulamentul fiind unul foarte strict.

Daca Becali nu se va intelege cu MApN si va decide sa schimbe numele clubului, echipa va avea nevoie de 3 ani pentru a putea aplica pentru o noua licenta.

"Orice modificare de forma juridica sau structura este considerata a fi o intrerupere la statutul de membru al UEFA si, prin urmare, trebuie sa treaca treni ani inainte ca un club sa poata aplica din nou pentru o licenta UEFA", se arata in regulamentul UEFA.

România este în scenariul verde. Premierul spune să nu ne așteptăm la o relaxare prea mare
BRAT
Modifică setările cookies