Ionut Chirila Echipa Nationala Liga 2 Ionuț Chirilă

Ionuț Chirilă face ”ordine” și la echipa națională: ”N-avem niciun fel de laborator”

Ionuț Chirilă crede că este soluția perfectă pentru Dinamo în primul sezon din istorie în Liga 2. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2022, 23:16
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2022, 23:19

După ce a vorbit despre situația tensionată din ”Ștefan cel Mare”, antrenorul care a pregătit-o în sezonul precedent și pe Concordia Chiajna face ”ordine” și la echipa națională, acolo unde Edi Iordănescu a obținut o singură victorie din primele patru meciuri în Liga Națiunilor. 

Ionuț Chirilă: ”N-avem niciun fel de laborator”

Antrenorul de 56 de ani a identificat principalele probleme pe care le are fotbalul românesc.

„Dezastrul fotbalului românesc în care am ajuns cu echipa națională este faptul că în România nu se mai construiesc jucători și preferăm să aducem din Surinam, Nigeria, Burkina Faso jucători de liga a treia, a patra și blocăm jucătorii români care nu se mai construiesc. 

Noi n-avem niciun fel de laborator și totul se repercutează asupra celor două echipe naționale, care sunt praf. N-avem niciun jucător care să joace într-unul din cele 5 campionate puternice din lume. E adevărat, hai să zicem două excepții, Chiricheș și Marin, dar e foarte greu așa”, a spus Ionuț Chirilă, la Digi Sport.

Ultima experiență a lui Ionuț chirilă a fost la Academica Clinceni, unde a rezistat doar 9 meciuri, în care a înregistrat 7 înfrângeri și două rezultate de egalitate. De-a lungul carierei, antrenorul le-a mai pregătit pe Electromagnetica București, Unirea Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Politehnica Iași și ASA Târgu Mureș. 

Rezultatele notabile le-a avut la grupele de juniori ale lui Dinamo și Rapid, unde a câștigat titlul național cu ambele echipe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!