FRF a facut totul OFICIAL! Liga 2 continua doar la promovare! Play-off cu 6 echipe, punctele raman la JUMATATE! Anunt de ultima ora

FRF a facut totul OFICIAL! Liga 2 continua doar la promovare! Play-off cu 6 echipe, punctele raman la JUMATATE! Anunt de ultima ora

FRF a decis, impreuna cu echipele participante, modalitatea prin care sezonul actual din Liga 2 se va incheia.

UPDATE 18:50 

Comitetul de urgenta al FRF a validat votul cluburilor din B. Astfel, primele 6 echipe vor juca intr-un baraj de promovare cu punctele actuale injumatatite, in timp ce pentru restul sezonul se termina.

"In urma intalnirii care a avut loc miercuri, prin videoconferinta, s-au prezentat trei posibile scenarii, iar 15 cluburi au fost in favoarea variantei de a organiza un play-off intre primele sase, iar pentru celelalte formatii sezonul sa se termine. Au mai existat doua abtineri si o optiune pentru scenariul in care toate cele 14 etape ar fi trebuit sa se dispute. 

Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licenta pentru participarea in Liga 1 in sezonul 2020-2021, astfel incat integritatea sportiva sa nu aiba de suferit – vor disputa un play-off constand in 5 etape (o singura mansa), cu mentiunea ca echipele de pe primele trei pozitii vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde in urma injumatatirii punctelor acumulate pana la data de 16 martie 2020.

Echipele clasate pe primele doua locuri la finalul play-off-ului vor promova direct in Liga 1, in timp ce formatia de pe pozitia a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1", se arata comunicatul FRF


Oficialii federatiei au avut o intalnire cu reprezentantii cluburilor, carora le-au fost prezentate 3 scenarii, toate supuse la vot. Cluburile au decis sa puna in aplicare scenariul 3, cu play-off de 6 echipe, cu injumatatirea punctelor, dar si fara retrogradare, informeaza liga2.prosport.ro.

Cele 3 scenarii:

1. Disputarea tuturor celor 14 etape ramase din retur

2. Play-off cu primele 6 clasate (care au depus dosarul de licentiere pentru Liga 1) si play-out in doua grupe de cate alte 6 echipe. Ultimele doua clasate in cele doua serii urmau sa retrogradeze in Liga 3, iar formatiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru mentinerea in Liga 2.

3. Play-off cu primele 6 clasate (care au depus dosarul de licentiere pentru Liga 1) si inghetarea sezonului pentru restul cluburilor, fara retrogradare.

Majoritatea a decis, iar scenariul 3 va fi pus in aplicare

Pentru scenariul 1 a fost votat de Dunarea Calarasi, UTA  Arad si Metaloglobus s-au abtinut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru ultimul scenariu.

UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Magurele, Campionii FC Arges, Petrolul Ploiesti si Rapid vor merge in play-off si se vor lupta pentru primele doua locuri direct promovabile si locul de baraj de promovare.

Fiecare echipa va juca 5 meciuri, cate unul cu fiecare adversara din play-off. Primele doua clasate in prezent (UTA si Mioveni) vor juca 3 meciuri pe teren propriu.

Play-off-ul ar urma sa inceapa pe 4 iulie.

Clasament actual:

UTA Arad 50p

CS Mioveni 39p

Turris Turnu Magurele 39p

FC Arges 38p

Petrolul Ploiesti 38p

Rapid 37p

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 19 ianuarie. 2.745 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore
BRAT

Modifică setările cookies