VIDEO Zeljko Kopic, prezentat la Dinamo: "Nu sunt magician, dar voi da totul pentru salvarea de la retrogradare"

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 10:26
Data actualizarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 15:03

Zeljko Kopic (46 de ani) a fost prezentat oficial în funcția de antrenor la Dinamo. Croatul îl înlocuiește pe Ovidiu Burcă și are misiunea de a salva echipa de la retrogradare.

Zeljko Kopic a fost prezent la prima conferință de presă de la Dinamo alături de președintele Andrei Nicolescu. Fostul tehnician de la Dinamo Zagreb sau Hajduk Split a explicat de ce a ales să semneze cu penultima clasată din România și s-a arătat foarte încrezător în șansele sale de a salva echipa de la retrogradare.

Zeljko Kopic, prezentat la Dinamo: "Nu sunt magician, dar voi da totul pentru salvarea de la retrogradare"

Kopic anunță că va aduce o singură persoană nouă în staff-ul său, iar în privința transferurilor se va hotărî după meciurile din decembrie ale lui Dinamo.

"Despre fotbalul românesc și campionat? Am urmărit câteva meciuri în perioada recentă. Știu ce înseamnă Dinamo pentru toată țara, dar clubul suferă acum și trebuie să schimbăm lucrurile. Am urmărit câteva meciuri ale echipei, dar altceva e când ești aici și stai cu jucătorii. Voi avea timp să stau cu ei și să îmi fac o opinie.

De ce am venit la Dinamo? Pentru orice antrenor este un privilegiu să antrenezi un mare club din România, așa cu este Dinamo.

Salvarea de la retrogradare? Am mai fost în câteva situații ca aceasta. Cu Pafos, în Cipru, a fost la fel. Alături de jucători și toți ceilalți am dus echipa la mijlocul clasamentului. La fel putem face și aici, la Dinamo.

Când am fost la Hajduk am jucat contra lui FCSB. Văd că aveți stadioane noi, fotbal bun. Tot ce am văzut aici este pozitiv.

Dacă am vorbit cu Burcă? Nu, nu încă. Am ajuns ieri, însă voi încerca să iau legătura cu el. Respect toate eforturile celor de aici. Știu că este o situație dificilă. Fostul antrenor și fostul staff au tot respectul meu. Nu am vorbit cu Steliano Filip. Până aseară nu apăruse nimic în presă. Am primit câteva mesaje de la jucători după și pot să simt ce înseamnă Dinamo pentru oameni.

Câte puncte vreau în ultimele 4 meciuri din 2023? Cât mai multe posibile. Trebuie să văd situația din vestiar. Mă aștept de la jucători să dea totul. Nu am foarte mult timp pentru partea tactică, dar trebuie să ieșim din această situație. Nu e confortabil să ai 11 meciuri fără victorie. Cel mai important e să avem puterea mentală de a schimba lucrurile în bine.

Dacă eu sunt cea mai bună variantă pentru Dinamo? Cred că până acum am făcut lucruri bune în carieră. Sunt sigur că voi da totul pentru club. Nu pot să fac miracole, nu sunt magician, dar orice fan al lui Dinamo poate să fie sigur că singurul lucru important pentru mine e să ne salvăm de la retrogradare. Pentru asta voi trăi în perioada următoare.

E o provocare mare. Când am fost la Dinamo Zagreb era la fel. Sau la Hajduk. Trebuia să câștigăm fiecare meci. Nu e simplu. Poți să iei un club mic și să nu ai presiune, dar pentru mine nu e o opțiune. Mie îmi place să lucrez în astfel de cluburi.

Voi veni cu o persoană în staff. În rest, cei de aici, care am înțeles că sunt pricepuți. Dinamo trebuie să aibă ADN-ul ei. Ei înțeleg ce înseamnă Dinamo și sunt sigur că vor da 100% pentru succesul nostru.

Transferuri în iarnă? Avem suficient timp să vorbim. Vreau să văd mai întâi cum vor reacționa jucători în aceste meciuri, iar apoi, alături de cei din club, voi discuta despre tot. Voi face analize și vom lua decizii împreună pentru binele clubului", a spus Zeljko Kopic, la prima conferință de la Dinamo.

  • Kopic va debuta pe banca lui Dinamo la meciul cu Sepsi, programat luni, de la ora 20:00.

Cariera de antrenor a lui Zeljko Kopic

Zeljko Kopic a fost ultima dată antrenor la Botev Plovdiv, de care s-a despărțit în decembrie 2022, după ce fusese numit în august 2022. 

Croatul și-a început cariera de antrenor la NK Lucko, unde a stat pe banca tehnică din august 2011 până în mai 2012. Ulterior a preluat-o pe Cibalia din iulie 2012 până în noiembrie 2012, iar în iunie 2014 a semnat cu NK Zagreb, unde a stat un an. 

În iunie 2015 și-a început cea mai lungă aventură pe banca tehnică, la Slaven Belupo, unde a stat până în octombrie 2017. La o lună distanță a semnat cu Hajduk Split, pe care a antrenat-o până în septembrie 2018. O lună mai târziu a ajuns în Cipru, la Pafos FC, unde a antrenat un an, iar în aprilie 2020 a preluat academia lui Dinamo Zagreb, unde a stat un an și jumătate. 

Kopic a fost numit antrenor la Dinamo Zagreb în decembrie 2021, însă s-a văzut demis în aprilie 2022, după 19 meciuri în care a bifat 13 victorii, două remize și patru înfrângeri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!