Liga 1

„Au fost greșeli impardonabile!”. Ionuț Chirilă acuză arbitrajul după eșecul cu Rapid

Academica Clinceni a pierdut meciul cu Rapid, 2-3, din etapa a 15-a a Ligii 1. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 23:14
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 23:26

Academica Clinceni a întâlnit-o pe Rapid în etapa a 15-a a Ligii 1. Ilfovenii au început bine partida și au condus în două rânduri Rapidul, cu 1-0 și 2-1, însă giuleștenii au avut puterea să revină și să își adjudece toate cele trei puncte. 

Însă, Ionuț Chirilă consideră că deciziile arbitrului au viciat rezultatul. Antrenorul Academicii Clinceni îl învinuiește pe Robert Avram pentru că nu l-a eliminat pe Belu pentru un fault grosolan la Omoh și pentru că a acceptat repetarea primului penalty, pe motiv că Ureche nu a stat cu piciorul pe linie. 

Chirilă: „Nu am ajuns al consintența în care să jucăm și împotriva arbitrajului”

Un meci frumos, cu goluri multe. Am construit frumos, nu am ajuns la consistența de joc în care să jucam și împotriva arbitrajului. Eu nu comentez arbitrajul și le interzis jucătorilor mei să o facă, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi depășește orice măsură. 

Ureche are piciorul pe linie la penalty-ul repetat, la Belu este cartonaș roșu la Omoh, faza din care iese cornerul și vine golul trei. Nu mai vorbesc de faultul lui Pîrvulescu care începe mult din afara careului. 

Toată maniera de arbiraj, au fost greșeli impardonabile. Te dă înapoi lucrul acesta. Cred că am fi putut câștiga acest meci, poate și un rezultat de egalitate. A fost o greșeală individuală de marcaj la golul trei. Una peste alta a fost un meci bun, au jucat de la egal la egal cu Rapid. 

Cred că fără cele două faze de arbitraj, aveam cel puțin un rezultat de egalitate. 

Jucătorii trebuie să se antreneze, să crească în valoare, să creștem la joc. Aceasta este problema lor. Ei trebuie să își vadă de pregătire, problemele celelalte nu sunt ale lor. Nu este o tragedie. 

Eu mi-am asumat că nu transfer niciun jucător până în iarnă. Fiecare antrenor vrea un atacant rapid, un portat care să îi dea siguranță, o bandă U21 mai rapidă și agresivă, dar eu am încredere în jucătorii mei și sunt convins că o să spargă gheața”, a declarat Ionuț Chirilă la finalul meciului. 

În urma acestui rezultat, Rapid ocupă locul 5 în Liga 1, cu 26 de puncte după 15 etape, în timp ce Academica Clinceni este pe ultima poziție, cu doar 4 puncte acumulate. 

CITESTE SI
Modifică setările cookies