VIDEO Oprescu: "Stadionul National va fi gata in decembrie 2010!" Il crezi?

Autor: Sport.ro
Miercuri 16 Decembrie 2009, 08:34

Santierul la Stadionul National se opreste pana pe 4 ianuarie si chiar mai mult in functie de vreme, din dispozitia primarului general, care a inspectat astazi lucrarile.

O sa fie gata Stadionul National pana la finalul lui 2010? Oprescu: "Stadionul va fi gata in decembrie 2010!"

Lucrarile sunt finalizate in proportie de 65 la suta si pana la finalul lui 2010 ar trebui sa fie gata de tot.

Odata finalizat, stadionul va avea mii de metri patrati de zona comerciala. In plus, primaria vrea sa cumpere de la Frankfurt niste platforme speciale care se pun peste gazon, pentru ca stadionul sa gazduiasca spectacole.

Edilul-sef a cerut constructorului sa gaseasca solutii pentru amenajarea mai multor parcari supraterane fata de ce a prevazut initial in contract.

Cand nu sunt evenimente sportive sau spectacole, acestea pot fi inchiriate locatarilor din zona. In plus, din primavara, Primaria vrea sa-si trimita angajatii sa lucreze pe langa cei 350 de muncitori ai stadionului la amenajarea spatiilor din jurul arenei sportive.

Cand va fi gata, stadionul ar trebui sa fie administrat de cel putin 150 de persoane, iar investitia de peste 150 de milioane de euro fara TVA ar putea fi amortizata in 20 de ani.


 

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, ca problemele Stadionului National "Lia Manoliu" sunt in mare parte rezolvate, au fost comandate cupola si elementele necesare instalarii acesteia, lucrarile sunt finalizate in proportie de 65 la suta, iar termenul final este decembrie 2010.

Potrivit edilului sef al Capitalei, 65 la suta din lucrarile de constructie si montaj au fost efectuate, cupola si elementele pentru instalarea acesteia au fost comandate, fiind incheiat si cel de-al treilea act aditional necesar acestor proceduri. In prezent, municipalitatea mai are de luat decizii in privinta modului in care acest obiectiv va fi administrat.

"Avem de ales intre doua solutii: administrarea stadionului prin intermediul unui operator extern, pentru rentabilizare, sau prin intermediul reprezentantilor municipalitatii", a spus Sorin Oprescu.
Rentabilizarea stadionului este necesara avand in vedere ca, pe viitor, intretinerea sa va costa foarte mult.

Potrivit edilului sef al Capitalei, municipalitatea trebuie sa gaseasca o solutie de impartire a spatiilor comerciale de la parterul stadionului, urmand sa fie decise activitatile ce se vor desfasura in acestea, astfel incat sa fie cat mai rentabil pentru Primarie.

O alta problema pe care municipalitatea trebuie sa o aiba in vedere in cursul anului viitor vizeaza realizarea unei parcari de maximum 1.000 de locuri pe actualul amplasament al Statiei de Betoane de langa Stadionul National, insa in aceasta privinta trebuie obtinut acordul UEFA.

Potrivit directorului de investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, in cazul in care municipalitatea va primi acceptul UEFA pentru realizarea parcarii, cele 1.000 de locuri vor fi cumulate cu celelalte aproximativ 2.400 de locuri ce urmeaza sa fie construite in parcarea subterana din Piata Alba-Iulia, in acest fel fiind rezolvata o alta mare prioritate a Stadionului National.

Bogdan Hreapca a precizat ca lucrarile la parcarea subterana din Piata Alba-Iulia vor incepe in 2010.
Avand in vedere conditiile meteorologice, primarul Sorin Oprescu a precizat ca lucrarile la Stadionul "Lia Manoliu" sunt oprite. Acestea ar putea sa fie reluate, in functie de conditiile meteo, in 5 ianuarie 2010.

Stadionul National Arena va avea o clasificare de categoria I si o capacitate de 55.000 de locuri. Arena va gazdui in 2012 finala Liga Europa.

Românii explică de ce pleacă din țară. Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane
BRAT