Sandu si Dragomir, audiati de judecatori: procurorii cer 14 ani de inchisoare cu executare pentru dezafilierea Craiovei. UPDATE | S-a stabilit un nou termen: sentinta poate veni in mai

A inceput al optulea termen la Curtea de Apel in dosarul dezafilierii Craiovei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Aprilie 2017, 16:54
Data actualizarii: Miercuri 26 Aprilie 2017, 20:32

UPDATE 17:45 Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 5 mai. In luna mai, dosarul ar trebui sa fie inchis, iar sentinta sa fie data.

UPDATE 17:00 Mircea Sandu: Nu cunoscut si nu am avut nicio implicare in legitimarea jucatorilor Craiovei la alte cluburi de fotbal. Hotararea CEx de excludere provizorie, cat si cea a Adunarii Generale, puteau fi atacate la TAS de clubul craiovean.

 

Daca Mititelu isi retragea actiunile civile si se adresa la TAS, il sprijineam pentru a fi reprimit in competitiile sportive.

Nu am votat excluderea Universitatii cu gandul ca alt club sa ia locul Craiovei. Nu exista obligatia ca FRF sa informeze FIFA sau UEFA despre ceea ce facuse Universitatea Craiova cu acele actiuni in instantele civile. Nu imi amintesc daca am instiintat. Oricum, si ei ar fi spus sa ne rezolvam singuri problemele.

UPDATE 16:45 Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost audiati astazi pentru prima data la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, la al 8-lea termen din proces.

Dumitru Dragomir a cerut sa fie audiat primul si a cerut un scaun, sa stea jos, motivand faptul ca "este batran, are 71 de ani".

Prima instanta a dat cate 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Sandu si Dragomir, plus plata unor despagubiri cumulate (LPF, FRF) de 258 de milioane de euro pentru Universitatea Craiova.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel dupa ce procurorii DNA au contestat prima decizie.

Procurorii cer acum cate 14 ani de inchisoare cu executare pentru Sandu si Dragomir si 258 de milioane de euro despagubiri pentru Universitatea Craiova.

UPDATE 16:14 Sandu: Nu cunosc si nu am avut nicio implicare in legitimarea jucatorilor la alte cluburi de fotbal. Hotararea de excludere putea fi atacata la TAS de club. Daca Mititelu isi retragea actiunile civile si se adresa TAS, l-am fi sprijinit sa fie reprimit in competitiile sportive.

UPDATE 16:00 Sandu: Mitica mi-a spus ca Mititelu a escrocat Liga si ca a dat FRF in judecata. Erau 4,5 litigii in care figurau ca parti comisiile FRF si federatia. Am votat excluderea provizorie avand convingerea ca acest club putea sa se apere mai bine la TAS. Nu cunosteam situatia juridica exacta a clubului. Nu stiam de sechestrul pus de ANAF. Nu am influentat niciodata vreun membru al Comitetului Executiv. Nu m-am gandit ce efecte vor fi cu privire la jucatorii de fotbal ai Universitatii Craiova.

UPDATE: Dragomir, in fata Instantei: Am fost dat afara de la liga politic, din ordinul lui Ponta.                  

In 8 iulie 2011, l-am intrebat pe Mircea Sandu daca nu putem sa-l dezafiliem pe Mititelu adrian personal, nu clubul Universitatea Craiova, club cu care eu nu am nimic. Prin aceasta actiune urmaream sa fie declarat persona non grata si sa-i fie ridicat dreptul de reprezentare a clubului.

Mircea Sandu a adus in federatie oameni importanti care la meciul Romania - Olanda au adus femei in cantonamentul nationalei, din aceasta cauza nu am mai vorbit cu Mircea Sandu si Piturca.

Am votat excluderea provizorie a Universitatii Craiova. Apoi imi parea rau, dar ma gandeam ca Mititelu putea convoca adunarea generala FRF pentru a pune in discutie hotararea CEX, sau ca se va duce la TAS.

Nu vorbeam cu Piturca de la meciul Romania - Olanda , din cauza unor evenimente neplacute din cantonamentul romaniei de la Rex .

Daca eram si eu in locul lui Mititelu, faceam si eu aceeasi escrocherie.

 Sandu si Dragomir sunt audiati azi in cazul dezafilierii Craiovei. Adrian Mititelu a venit impreuna cu avocatii sai si acuza scoaterea abuziva a Universitatii Craiova din fotbalul romanesc.

Fostii conducatori ai FRF si LPF, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, au fost audiati azi la Curtea de Apel.

Dragomir a cerut sa fie primul audiat deoarece ii este rau. Fostul sef LPF a primit un scaun din partea instantei deoarece nu putea sa stea in picioare.


Ramai pentru amanunte

Modifică setările cookies