Dinamo Europa League Superliga

Dinamo NU va juca la anul in Europa! UEFA a lasat-o fara licenta, anunta FRF! EXCLUSIV: Prima reactie a clubului

Presedintele Comisiei de Licentiere a declarat ca Dinamo nu va mai putea evolua in Europa League.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 22:31
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 23:48

Dinamo a facut o cerere de intrare in insolventa, la mai putin de un an de cand a fost cumparata de Ionut Negoita. Chiar daca a primit licenta la inceputul lunii, echipa din Stefan cel Mare nu poate evolua in cupele europene, daca se afla in insolventa.

"Am primit dosarul celor Dinamo si ni s-a confirmat ca echipa a cerut intrarea in insolventa. Conform regulamentului, licenta lui Dinamo pentru Europa va fi retrasa. Pentru a ramane in Liga 1, trebuie sa aduca dovada ca nu exista datorii fata de angajati si fata de stat"
, a spus Viorel Duru la DolceSport.

"Nu stim nimic. Nu am fost anuntati. Asteptam si noi sa primim instiintarea. E foarte greu. Nu prea mai e nimic de facut", a declarat Cristi Bobar, directorul sportiv al clubului pentru www.sport.ro.

"Nu forul european ia decizia de retragere a licentei, ci licentiatorul national. Ulterior, la data de 30 mai 2014, termenul limita stabilit de UEFA, FRF va transmite lista cluburilor din prima liga care detin licenta pentru participarea la competitiile de club UEFA in sezonul 2014-2015. In plus, la data de 2 iunie 2014, termenul limita impus de UEFA, FRF va transmite clasamentul final al Ligii I pentru sezonul 2013-2014 si castigatoarea Cupei Romaniei. Tot pe data de 2 iunie, FRF va transmite la UEFA documentele definitive pentru inscrierea cluburilor romanesti in editia 2014-2015 a cupelor europene”, a mai spus Viorel Duru pentru Prosport.

CFR Cluj, in locul lui Dinamo

Cel mai probabil, CFR Cluj va juca in locul lui Dinamo in preliminariile pentru Europa League. Cand a venit la Cluj, sefii nu i-au cerut s-o duca pe CFR in Europa din primul an.

"Speram sa jucam noi, e o sansa mare pentru noi! Daca vom ajunge, meritul cel mai mare, 90 % este al jucatorilor!", declara, duminica, Vasile Miriuta.

Modifică setările cookies