Copos, 4 ANI de inchisoare cu EXECUTARE! Judecatorii au dat verdictul in Dosarul Loteria I!

Copos, 4 ANI de inchisoare cu EXECUTARE! Judecatorii au dat verdictul in Dosarul Loteria I!

Fostul patron al Rapidului va ramane ani buni la inchisoare! 

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, luni, pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana, decizia instantei fiind definitiva.

Instanta a respins apelurile facute de toti inculpatii din dosarul Loteria I, precum si toate cererile de schimbare a incadrarilor jurice ale faptelor acestora, facute pe parcursul judecarii cauzei.

Tribunalul Bucuresti a mentinut decizia de condamnare data de Judecatoria Sectorului 2 in 29 ianuarie, astfel ca George Copos ramane cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Instanta a constatat ca George Copos a fost arestat intr-o alta cauza.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a mentinut pedepsele de cate patru ani de inchisoare pentru Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Ratiu si Nicolae Cristea, fost director general al Loteriei Romane, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare.

Instanta le-a interzis celor cinci dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptului de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru savarsirea infractiunii, pe o perioada de cinci, respectiv patru ani dupa executarea pedepsei.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva.

George Copos a fost condamnat deja la 3 ani si 8 luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor. El se afla in acest moment incarcerat la Rahova. 

Pedepsele lui Copos vor fi contopite, deoarece infractiunile au avut in aceeasi perioada. Cei 4 ani nu se vor aduna cu cei 3 ani si 8 luni, dar sunt sanse mari ca judecatorii sa ia in calcul pedeapsa cea mai mare, adica de 4 ani. Ei mai pot adauga si un spor de pedeasa. 

Gigi Becali s-a aflat intr-o situatie similara, cand a primit un spor de pedeapsa de 6 luni dupa codamnaraea din Dosarul schimbului de terenuri cu MApN. 

George Copos mai asteapta un verdict, cel din cazul Loteria II, proces aflat in plina desfasurare! 

Copos poate sa scape cu doar o treime din pedeapsa pentru ca are peste 60 de ani. Dar pentru eliberarea conditionata, Copos trebuie sa participe la activitatile penitenciarului si sa aiba un comportament exemplar in spatele gratiilor si la locul de munca. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Județele cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2. Ilfov rămâne pe primul loc
BRAT
Modifică setările cookies