Superliga

Becali a primit o permisie de 5 zile, patronul Stelei a iesit inca de marti din penitenciar! Anuntul facut

Patronul Stelei e din nou in libertate! De aceasta data, nu pentru o singura zi, cum s-a intamplat la permisia precedenta pe care a primit-o!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Septembrie 2014, 15:45
Data actualizarii: Miercuri 17 Septembrie 2014, 22:22

Becali are 5 zile de petrecut alaturi de familie.Se afla deja de 48 de ore in vila sa din Pipera, insa nu are voie sa comunice cu presa.

Becali si-ar dori sa vina si la meciul cu Aalborg, de pe National Arena, insa legea ii interzice.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o buna conduita si au dovedit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale pot primi recompense, printre care si permisiunea de iesire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.

Permisia de cinci zile este acordata de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei speciale a locului de detentie.

Conform legii, permisiunea de iesire din penitenciar poate fi acordata pentru mai multe motive, printre care si mentinerea relatiilor de familie ale persoanei condamnate sau pregatirea reintegrarii sociale a persoanei condamnate.

Solicitarea pentru iesirea din penitenciar va fi insotita de precizarea, de catre detinut, a locului unde urmeaza sa se deplaseze, a itinerarului urmat, precum si a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de iesire din penitenciar.

Gigi Becali a mai primit o permisie de 24 de ore si in luna mai, in urma unei decizii luate in luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Alba, el fiind recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul.

Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Alba s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut in ziua in care a obtinut permisia si pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate, declansând procedura disciplinara in cazul acestuia.

Astfel, el a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. Gigi Becali a contestat sanctiunea la Judecatoria Medgidia. Instanta a admis contestatia lui Becali si a decis ca acesta are din nou dreptul de a primi vizite si pachete in penitenciar.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.


Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pâna in 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!