Uita Comisia de Disciplina de sanctiuni? Oficialii Concordiei cer ca "Rapid sa nu primeasca suspendare!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 08 Octombrie 2014, 13:19

	Uita Comisia de Disciplina de sanctiuni? Oficialii Concordiei cer ca "Rapid sa nu primeasca suspendare!"

Rapid si Concordia Chiajna fac tot posibilul pentru ca scandalul provocat vineri de suporterul rapidist sa nu se lase cu sanctiuni. Wellington s-a impacat astazi cu suporterul "bananier". DETALII AICI
Claudiu Popa, director general FC Rapid: "Clubul nostru nu risca nimic"

Directorul sportiv al clubului Concordia Chiajna, Cristian Tanase, a declarat, astazi, la finalul sedintei Comisiei de Disciplina a FRF, ca nu doreste sanctionarea gruparii FC Rapid in urma gestului rasist facut de un fan giulestean la adresa brazilianului Wellington.

"Am depus la comisie ce aveam de depus si cu siguranta se va da o decizie azi. Este regretabil ce s-a intamplat si speram sa nu se mai repete. Noi nu dorim suspendarea Rapidului. Concordia Chiajna nu are de ce sa fie sanctionata, iar daca Rapidul are vreo vina atunci sa fie sanctionat. Cei de la Rapid au incercat sa spuna ca noi avem o vina. In acea zona s-au vandut bilete, cum de altfel s-au vandut in tot stadionul si nu puteam sa scoatem un fan si sa il mutam in peluza oaspetilor", a spus Tanase.

Oficialul a mentionat ca astfel de gesturi ale spectatorilor vor putea fi combatute de cluburile gazda doar in momentul in care regulamentele vor interzice intrarea cu fructe pe stadioane.

"Atunci cand in regulamentul FRF va exista un punct unde sa se interzica intrarea cu fructe pe stadion, atunci ne vom conforma. Inaintea meciului ne-am temut de petarde si torte, dar ne-am trezit cu altceva (n.r. - banane)", a precizat el.

Directorul sportiv este convins ca atacantul brazilian isi va reveni dupa incidentul de vineri. "Wellington s-a intalnit cu fanul, e bine ca s-au impacat, dar mai departe legea isi va spune cuvantul. El isi va reveni, este un tip mai sensibil, care a mai trecut prin asta in Romania", a mai afirmat Cristian Tanase.

Claudiu Popa, director general FC Rapid: "Clubul nostru nu risca nimic"

"Responsabilitatea pentru organizarea meciului revine echipei gazda. Din punctul meu de vedere Rapid nu risca nimic. Nu suntem de acord cu o astfel de atitudine, este o actiune pur persoanala si nu poate fi alocata suporterilor nostri. Aceasta persoana isi va primi sanctiunea din partea organelor statului. Noi nu putem interzice accesul unei persoane pe stadion. Le-am spus celor din comisie ca Wellington si suporterul s-au impacat. Ei sunt obligati sa ia in considerare asta."

"Nu stiu daca poate fi catalogat ca cel mai grav act de rasism din Romania. Este un act clar, care nu ar trebui sa se produca in arenele sportive si nici in societate. Ca fost observator, as fi consemnat in raport. Gestul mi s-a parut total deplasat, dar nu poate fi atrasa raspunderea unei colectivitati din cauza unei persoane", a declarat oficialul rapidist.

Rapid se dezice de suporterul "bananier"

Conducerea clubului Rapid sustine ca spectatorul care a aruncat coaja de banana spre Wellington nu face parte din galerie si, in consecinta, clubul nu poate fi acuzat de rasism si nici facut responsabil pentru acel incident.

"A fost un gest izolat, al unui spectator aflat la Tribuna II a Stadionului Concordia, loc unde accesul s-a facut doar pe baza invitatiilor puse la dispozitie de oficialii formatiei ilfovene. Acest spectator, chiar daca a fost indentificat de reprezentantii presei, nu facea parte din galeria formatiei noastre. Facem precizarea ca acest gest nu s-a produs in zona special rezervata suporterilor echipei noastre, care au cumparat bilete, la una dintre peluzele stadionului din Chiajna. Chiar daca acest gest este unul condamnabil, acesta nu s-a produs in sectorul rezervat fanilor echipei noastre, ci intr-un alt sector al stadionului, fapt care ne exonereaza de raspundere penala si sportiva, drept pentru care clubul FC Rapid Bucuresti, nu poate fi acuzat de rasism si nici responsabil pentru incidentul izolat de la partida contra Concordiei Chiajna", se arata in comunicatul citat.

Conducerea FC Rapid mentioneaza ca spectatorul trebuie sanctionat conform legislatiei in vigoare. "Consideram ca in acest moment este important ca persoana responsabila sa-si asume raspunderea si suntem convinsi ca autoritatile raspunzatoare vor lua masurile ca se impun pentru ca acesta sa fie sanctionat conform legislatiei nationale. Acesta a fost un gest individual al unui spectator, care trebuie sa suporte cit mai rapid rigorile legii", mentioneaza conducerea gruparii Rapid.

Conform comunicatului remis agentiei Mediafax, jucatorii, staful tehnic si cel administrativ dezaproba gestul spectatorului respectiv si se considera "profund dezgustati" de faptul ca la un meci al echipei Rapid un fotbalist a fost victima unui gest rasial.

"Ne dezicem de gestul spectatorului, ne pare rau de ce s-a intamplat la meciul contra Chiajnei. Suntem alaturi de Wellington, si-l asiguram de toata simpatia noastra. Suntem convinsi ca toti suporterii rapidisti sunt in asentimentul nostru",
a afirmat directorul executiv Nicolae Stanciu.

Sursa: Mediafax


 

Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies