U Cluj cu U de la Ură! Mihai Mironică, după ce ultrașii Universității au reușit s-o gonească pe CFR Cluj din oraș

Mihai Mironica Universitatea Cluj Superliga
Mihai Mironica
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 20:50
Data actualizarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 21:11

Trăim un nou moment scandalos în care autoritățile române umilesc un club din fotbalul nostru. De această dată, victimă este CFR Cluj.

Campioana României trebuie să-și schimbe gazonul și de aceea are nevoie de un alt stadion pentru a găzdui un meci de campionat. Opțiunea naturală este Cluj Arena. Însă autoritățile i-au transmis clubului clujean că trebuie să-și ia bocceluța la spinare și să plece unde o vedea cu ochii, într-un alt oraș, pentru a găzdui acea partidă din SuperLigă. Încă o dată trebuie să asistăm la o decizie discreționară, revoltătoare prin care contribuabili din România sunt batjocoriți în văzul unei întregi țări.

Cluj Arena este un stadion realizat din bani publici. Acest stadion nu este proprietatea clubului Universitatea Cluj și nici a acestei bande de agresori, “ultrașii lui U”, care a amenințat cu violențe publice dacă i se va permite celuilalt club clujean să găzduiască o partidă pe “Cluj Arena”. Autoritătile locale, o adunătură de incompetenți lipsiți de coloană vertebrală, s-a executat imediat în fața gangsterilor de peluză și au alungat din oraș campioana României din ultimii 5 ani.

Deși aceste argumente n-ar mai trebui pomenite pentru că este elementar ca autoritățile să fi răspuns pozitiv cererii clubului CFR Cluj, să mai amintim câteva detalii care accentuează scandalosul acestei alungări din oraș. CFR este un contributor mai mare la bugetul local decât celălalt club, Universitatea. CFR nu înghite mormanele de bani publici din care se înfruptă U. CFR a creat o imagine atât de puternică orașului Cluj în țară și mai ales în străinătate pe care U nu a realizat-o și probabil nici n-o va realiza zeci de ani de acum încolo. CFR a adus la Cluj echipe uriașe de fotbal cum nu s-a mai întâmplat în istoria orașului.

Apropo de istorie, ce ironie amară, U Cluj s-a refugiat la Sibiu când jumătatea de nord a Transilvaniei a fost smulsă din România în al doilea război mondial. Acum, în 2022, U Cluj alungă tot în județul Sibiu, la Mediaș, o echipă din Cluj.

După ce am văzut la Craiova și București acest fenomen al acaparării unor stadioane realizate din bani publici de către diverse găști private prin amenințări și influențe politice, asistăm la un fenomen similar și la Cluj. Domnule Emil Boc, cum e să patronați în Cluj o asemenea acaparare a unui bun public în urma unor amenințări demne de cel mai îndepărtat colț al lumii necivilizate? V-ați prezentat ca un opus în spațiul public față de un personaj precum Lia Olguța Vasilescu, cea care comitea același abuz cu stadionul din Craiova, dar de fapt nu faceți decât să confirmați o concluzie mai veche a românului de rând: “PSD și PNL, aceeași mizerie”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!