Un basarabean vine sa lupte pentru Romania in gala in care se bat Sandu Lungu si colosul Kulik

Un basarabean vine sa lupte pentru Romania in gala in care se bat Sandu Lungu si colosul Kulik

Fight Night "Greu de Ucis" este in direct la Sport.ro, luni de la 20:00

Luni 15 iunie, la Cluj-Napoca, in gala de MMA RXF 18, publicul romanesc va face cunostinta in premiera cu basarabeanul Sergiu Barbarosa.

Moldoveanul, 28 de ani, care va lupta la categoria 77 de kg contra maghiarului Robert Kertesz are in spate un trecut de sambo, specific tuturor luptatorilor care provin din foste republici sovietice.  “Fac sambo din copilarie”, povesteste Barbarosa.

“La mine la tara si acum e plin de cluburi de box, kickboxing judo si sambo. Eu la tara, in raionul Hincesti, am invatat sambo. Sambo e, de fapt, o mostenire sovietica, rusii l-au introdus ca disciplina sportiva in scoli. Eu sunt practicant atat de sambo cat si de combat sambo, la fel ca tatal meu care a fost maestru.

Cand m-am apucat de MMA in 2011, mi-a fost foarte usor sa ma adaptez pentru ca, la urma urmei, combat sambo e cam totuna cu artele martiale mixte. Mie, in cusca, imi place sa lupt si in picioare si pe jos dar daca ajung jos imi place sa-mi innod adversarul si de obicei ii dau dureri mari. Ii sucesc mainile si picioarele pana se da batut”.

Sambo este o arta martiala, inventata de rusi in anii ’30, care se traduce prin “autoaparare fara arme”. Componenta sa aplicativ militara, combat sambo, este extrem de asemanatoare cu MMA-ul. Ca luptator profesionist de MMA, Sergiu Barbarosa are 6 victorii si 8 infrangeri. Meciurile sale s-au consumat in cea mai mare parte in Rusia dar si in Ucraina si Bulgaria.

Evenimentul de MMA Real Xtreme Fighting 18 in care va lupta Sergiu Barbarosa e programat luni 15 iunie in noua sala polivalenta din Cluj si este alcatuit din 15 lupte. Pe langa basarabeanul Barbarosa, vor mai lupta la Cluj Alexandru Lungu, Marius Tita, Cristina Stanciu, Diana Belbita, Izidor Bunea, polonezii Kulik si Czerwinski, turcul Ibrahim Telli si localnicii Bogdan Nut, Ciprian Maris, Dorin Stan si George Peintinger.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Reacția NATO, după ce Rusia a anunțat că își va retrage trupele de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies