”Sunteți dispus să reveniți la Poli Timișoara?”. Marian Iancu a dat răspunsul pe loc

Marian Iancu Poli Timisoara Superliga Marian Iancu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 15:43
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 15:43

Marian Iancu a fost întrebat direct dacă ar mai fi dispus să revină la Politehnica Timișoara, club la care a fost patron din 2005 până în 2013.

Condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost eliberat pe 27 iunie 2022, cu șase ani mai devreme decât termenul anunțat.

Omul de afaceri spune că ar fi dispus să revină în fotbal doar la Politehnica Timișoara și la Rapid. Cum Dan Șucu i-a ”închis ușa” în Giulești, clubul din Banat pare a fi singura soluție pentru Iancu.

Marian Iancu, despre revenirea la Poli Timișoara

„În ultimul timp mi s-a tot pus întrebarea asta, nu numai la Politehnica, ci în general. Nu sunt sigur acum că mai am nervii necesari să pot să mă implic la nivel decizional, dar dacă va exista un club care să mă atragă sufletește, și nu există decât Timișoara și Rapidul, dacă îmi voi atinge obiectivele și prioritățile personale, cred că nu pot să stau foarte departe de fenomen. 

Dar în niciun caz nu la nivel decizional. Fotbalul, și o să vadă și Pantilimon și cei care sunt în jurul lui, îți ocupă tot timpul, nu mai ai timp să faci alte lucruri. Trebuie să-ți asumi, nimeni nu are răbdare cu tine, toți vor rezultate rapide, toți vor să se vadă munca ta. Sunt plusuri și foarte multe minusuri pe care eu astăzi nu cred că mai sunt dispus să le administrez”, a spus Marian Iancu, la Radio Timișoara.

Marian Iancu, critici dure pentru Dan Șucu: ”La Rapid nu faci mobilă”

Marian Iancu i-a criticat în repetate rânduri pe cei care conduc destinele clubului Rapid. Una dintre deciziile care l-au deranjat pe fostul patron de la Poli Timișoara a fost cea de a-l vinde pe Rareș Ilie la Nice, în schimbul sumei de cinci milioane de euro.

Fostul finanțator era de părere că afacerea a reprezentat o eroare, în special în anul centenarului, când echipa are un obiectiv important, să renunțe la cel mai periculos fotbalist din atacul giuleștenilor.

Totodată, Marian Iancu a punctat că, din punct de vedere al afacerilor, planul propus de Dan Șucu nu este unul greșit, însă nu se poate aplica și în lumea fotbalului, acolo unde sunt implicați fotbaliști, dar și alte zeci de persoane care fac parte din staff. 

„Din punct de vedere corporatist, unghiul din care prezintă afacerea Rapid, are dreptate, dar la Rapid nu faci mobilă, nu vinzi mobilă. Aici joci fotbal, muncești și conduci suflete, oameni, stări de spirit, e cu totul și cu totul altceva. A conduce corporatist înseamnă rezultate financiare, dar nu sportive, mai ales în anul centenarului, în care era nevoie de o emulație în plus, deși tribuna e obișnuită cu puțin”, a spus Marian Iancu, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!