Liga 1

Stoichita e 99% noul antrenor al Petrolului, dar are o sarcina aproape imposibila: "Nu pot sta departe de fotbal, nu vreau sa ruginesc"

Pe ultimul loc in Liga 1, cu doar 4 puncte dupa 15 etape, Petrolul pare condamnata la retrogradare. Noul antrenor va avea astfel o sarcina extrem de dificila, aceea de a produce o minune pe Ilie Oana.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 23:10
Data actualizarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 23:19

Petrolul s-a despartit de Eusebiu Tudor dupa mai putin de doua luni, iar acum isi cauta antrenor. Formatia aflata pe ultimul loc al clasamentului, care se afla la cota 4 dupa 15 etape disputate (Petrolul a plecat de la -6) este insa foarte aproape de a-l convinge pe Mihai Stoichita.

Fost antrenor al Stelei, ba chiar campion al Romaniei cu echipa din Ghencea, Stoichita a pregatit-o ultima oara pe Al Salmiya, in Kuweit, iar acum spune ca e tentat de o revenire in Liga 1.

"Domnule, m-am dus aseara la meci, la Timisoara-Petrolul, si am stat cu doi prieteni de-ai mei, cu care, din vorba in vorba, am ajuns la discutii de a veni ca antrenor. Asa ca am discutat, dar a ramas ca mai vorbim maine.

Probabil ca ma voi duce. E o provocare, pana la urma, nu vreau chiar sa ruginesc. Absolut ca se poate evita retrogradarea. Credeti ca e foarte departe retrogradarea de multe echipe? La prima vedere doar, dar multe sunt aproape. In primul si primul rand, nu pun conditii, ca nu am discutat la modul concret, dar vreau sa va spun ca nu poate fi practicabil terenul de pe Ilie Oana. Sa ajungi sa joci ca Pandurii pe la Turnu Severin... Dar uite, le merge bine.

Sa vedem maine, cum vor decurge discutiile. Fotbalul e o boala. Sunt tentat. Nu ma implic in discutiile cu recuperarea punctelor, pentru ca eu nu ma pricep, eu nu stiu nici ce e aia insolventa.

Mi-ar face cinste ca suporterii Petrolului sa ma considere un fost stelist. Bine, si actual, dar in momentul in care te implici, s-a terminat. Nu mai e nicio alta echipa, nu mai ai partipris-uri, esti profesionist. Sa nu uite, insa, ca fostul stelist Mihai Stoichita a batut Steaua pe unde a prins-o. Problema cea mai importanta e problema banilor. Atata timp cat la Petrolul au fost bani, au fost si performante. Nu a contat ca pe banca au fost dinamovisti, timisoreni, rapidisti... Asa ca nu ar trebui sa tina de treburile astea. Pana la urma, performanta a tinut de armonia dintre primarie si cei care administrau clubul. In ultima vreme, doar rautati, atacuri, invidii... Treaba lor. Dar proiectul nu prea are multa liniste pe plan local", a declarat Stoichita la Digisport.

Modifică setările cookies