Steaua si CSMS Iasi, front comun impotriva ultimei schimbari de regulament din CEx. Din sezonul viitor, echipele din Liga I vor fi obligate sa foloaseasca juniori: "E inadmisibil"

Steaua si CSMS Iasi, front comun impotriva ultimei schimbari de regulament din CEx. Din sezonul viitor, echipele din Liga I vor fi obligate sa foloaseasca juniori: "E inadmisibil"

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis ca, din sezonul urmator, toate echipele din Liga I sa fie obligate sa foloseasca cel putin un junior in primul 11. Aceasta decizie nu este insa pe placul tuturor cluburilor, care ameninta cu justitia.

Cele doua cluburi din Liga I care s-au opus propunerii facute in Comitetul Executiv au fost Steaua si CSMS Iasi, prin presedintii Valeriu Argaseala si Florin Prunea.

Razvan Burleanu a anuntat ca propunerea a trecut insa, urmand sa fie adoptata din sezonul urmator, atunci cand fiecare formatie va trebui sa foloseasca cel putin un fotbalist U21 in primul 11.

Cum era de asteptat, cei care s-au opus si initial propunerii nu au primit bine vestea. Florin Prunea, presedinte al CSMS Iasi, sustine ca aceasta decizie este una discriminatorie la adresa fotbalistilor si ca afecteaza chiar formatiile care vor juca in cupele europene, acestea fiind nevoite sa se bazeze pe fotbalisti fara experienta.

Prunea spune ca exista chiar posibilitatea unui atac in justitie pentru a bloca decizia si cheama o reunire a Adunarii Generale a LPF.

"Liga Profesionista a avut un document pregatit. Eu cu domnul Argaseala am votat impotriva. Nu stiu daca este un abuz, dar e un lucru care nu poate fi pus in aplicare. Trebuie facuta o Adunare Generala de urgenta la Liga. Este inadmisibil ca orice propunere vine din partea Ligii sa nu treaca de niciun Comitet Executiv al FRF.

Eu cred ca daca am votat impotriva, putem sa atacam in Justitie, e dreptul nostru. Si sa o blocam pana cand devine definitiva. Asta e propunerea pe care o sa o fac presedintelui Ligii.

Nu e normal ca tot timpul cluburile de Liga 1 si LPF sa fie puse in fata faptului implinit. Trebuie sa existe o consultare la nivelul Ligii 1.

Spuneti-mi o tara din lume unde Federatia iti poate impune ce jucatori sa folosesti intr-o echipa. Toti ne-am dori sa avem jucatori tineri, dar trebuie sa ai trei la un joc, unul care sa fie in teren si doi pe bancă. O echipa care va participa in cupele europene, sa tina trei jucatori juniori in lot, e o problema", a declarat Florin Prunea la Digisport.

Criteriul de eligibilitate pentru U21 este acela ca un fotbalist nu trebuie sa fi implinit varsta de 21 de ani pana la inceputul sezonului ori a campaniei de calificare, in cazul echipelor nationale.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte
BRAT
Modifică setările cookies