Steaua si-a stabilit meciurile de pregatire din aceasta iarna! Partida DE LUX cu Borussia Dortmund e prima! Vezi toate meciurile

Liderul Ligii 1 va disputa, in cele doua cantonamente de iarna, din Spania si Turcia, un numar total de 6 partide amicale.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Ianuarie 2015, 12:31
Data actualizarii: Vineri 09 Ianuarie 2015, 21:38

Steaua va participa, in aceasta iarna, la doua turnee de pregatire in strainatate, in Spania, respectiv Turcia. Primul se va desfasura intre 10 si 22 ianuarie, la Oliva Nova (Oliva Nova Beach & Golf Hotel), in timp ce al doilea, cuprins intre 25 ianuarie si 9 februarie, va avea loc la Belek (Hotel Susesi), in Antalya.

Meciul vedeta va fi, cu siguranta, cel disputat impotriva nemtilor de la Borussia Dortmund, care se va disputa pe 17 ianuarie, pe Stadionul Enrico Perez, din Alicante. Steaua si BvB s-au intalnit, pana in prezent, de sapte ori, de fiecare data in competitia suprema la nivel continental.

Prima data in Cupa Campionilor Europeni, in sezonul 1957-1958 (Borussia s-a calificat dupa ce a pierdut cu 3-1 la Bucuresti, a castigat cu 4-2 la Dortmund si a obtinut victoria cu 3-1 in meciul decisiv de pe teren neutru, la Bologna - regula golului marcat in deplasare nu intrase in vigoare la acea vreme).

A doua confruntare dintre cele doua echipe a fost in sezonul 1995-1996 din UEFA Champions League, cand cele doua au remizat la Bucuresti, iar nemtii au castigat la Dortmund cu 1-0, in timp ce a treia intalnire s-a produs in sezonul 1996-1997 al aceleiasi competitii (Borussia a devenit campioana Europei in acea stagiune), cand echipa lui Ottmar Hitzfeld a castigat cu 3-0 la Bucuresti si cu 5-3 in Germania.

Tot in Spania, Steaua o va intalni pe Shanghai Shenghua, din China, in timp ce in Turcia sunt programate patru jocuri, impotriva celor de la Sturm Graz, TSKA Sofia, Sparta Praga si NK Maribor.

Jocurile vor fi impartite dupa cum urmeaza:

17 ianuarie - FC STEAUA - Borussia Dortmund (Germania)
21 ianuarie - FC STEAUA - Shanghai Shenhua (China)

31 ianuarie - FC STEAUA - Sturm Graz (Austria)
3 februarie - FC STEAUA - TSKA Sofia (Bulgaria)
6 februarie - FC STEAUA - Sparta Praga (Cehia)
8 februarie - FC STEAUA - NK Maribor (Slovenia)

Modifică setările cookies