Stadion nou in Romania! Autoritatile au pregatit 16 milioane de euro pentru o arena noua de 14.000 de locuri! FOTO

Stadion nou in Romania! Autoritatile au pregatit 16 milioane de euro pentru o arena noua de 14.000 de locuri! FOTO

O echipa din Romania va avea stadion nou si baza de pregatire moderna. 

Autoritatile din Satu Mare au prezentat planul pentru un stadion nou, de aproape 14.000 de locuri care va costa aproximativ 16 milioane de euro. Oficialitatile locale spera ca Olimpia sa revina in Liga I odata cu noul stadion.


Noua arena din Satu Mare va gazdui 13.875 de locuri si va costa 15,8 milioane de euro. Dintre care 450 de locuri V.I.P. si 150 de locuri pentru presa. Acesta va fi dotat cu copertina, iluminat nocturn si o suprafata de joc cu drenare si degivrare. Iar suprafata inchiriabila pentru spatiile comerciale este de 1170 de m patrati. In plus stadionul va fi dotat si cu 39 de locuri de cazare, scrie satumaresport.ro.


Cel mai probabil lucrarile vor fi demarate in 2016 dupa ce Olimpia isi va incheia evolutiile din sezonul 2015-2016. Iar un teren de rezerva, pe care echipa fanion ar putea evolua pana lucrarile vor fi gata este stadionul Somesul, caruia ii vor fi aduse imbunatatiri. Iar pentru pregatiri si pentru antrenamente, va fi construita o noua baza, care ar urma sa fie gata peste 6 luni, mai scrie sursa citata.

"Am reusit sa finalizam acest proiect care va fi supus finantarii dupa hotararea Ministerului Dezvoltarii prin Compania Nationala de Investitii unde mai sunt 109 milioane de euro disponibili pentru investitii in baze sportive. Proiectul mai trebuie sa treaca prin consiliu pentru indicatorii tehnico economici si dupa aceea il vom preda la C.N.I. pentru proiectare si executie. S-a muncit mult, de la anul speram ca proiectul sa fie viabil, sa avem si noi o arena asa cum are nevoie un oras", a declarat City Managerul Dan Babut.

Sursa: satumaresport.ro

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies