Secretul lui Nita! Cum a ajuns Steaua sa ia cu 60% mai putine goluri: "Sunt portari care au talent, la fel ca fotbalistii" VEZI CIFRELE

Schimbarea lui Cojocaru cu Nita in poarta Stelei a dus la o eficienta mult mai mare in defensiva.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Septembrie 2015, 21:31
Data actualizarii: Luni 28 Septembrie 2015, 21:34

Dezastrul de pe teren propriu cu Rosenborg a fost decisiv pentru Cojocaru. Acesta a fost schimbat in poarta cu Nita iar acesta a devenit titular in fata tanarului portar. Nita a luat doar 4 goluri de cand a intrat in poarta, trei dintre ele din penalty, desi la meciul cu Concordia a aparat lovitura de la 11m, primind gol imediat din respingere. In schimb, Cojocaru nu a prins decat un meci oficial, in Cupa, cu U Cluj, acolo unde Radoi a bagat rezervele in teren.

Meciurile lui Nita ca titular:
CSU Craiova 1-2 Steaua - gol din penalty
Rosenborg 0-1 Steaua
Steaua 1-0 Viitorul
Poli 1-0 Steaua - gol din actiune
Steaua 3-1 Chiajna - gol din respingere, dupa ce a aparat 11metri
Steaua 3-1 Voluntari - gol din penalty

STEAUA INCASEAZA CU 60% MAI PUTINE GOLURI

Per total, Nita a incasat 4 goluri in 6 meciuri, din care 2 din penalty, 1 dupa ce a aparat penalty si 1 dintr-un sut la vinclu de la 20 de metri, imparabil. Spre deosebire de Nita, Cojocaru a incasat 10 goluri in ultimele 6 meciuri jucate ca titular la Steaua, cu Botosani, Partizan, Dinamo, Astra, ASA si Rosenborg, inainte de intrarea lui Nita in poarta.

Nita a fost laudat si de Helmuth Duckadam, presedintele de onoare al Stelei si portarul de legenda care a aparat 4 lovituri de departajare in finala Cupei Campionilor cu Barcelona.

"Sunt portari care au acest talent pentru a apara penalty-uri. Am vazut meciul cu Viitorul, cand portarul dupa 11 lovituri nu a aparat niciuna. Trebuie sa te si antrenezi la astfel de jucatori, dar iti trebuie talent. Ca si fotbalistii, doar munca nu e de ajuns, trebuie si talent. Nita i-a luat fata lui Cojocaru, Nita se antreneaza fantastic indiferent ca e al doilea sau al treilea portar, se antreneaza la maxim mereu. Cojocaru e mai inalt si ei sunt mai comozi, asa s-a intamplat si la mine, vorbeam cu Rica Raducanu, daca ne antrenam ca piticii aia mici eram mult mai mari. Cojocaru e tanar si are talent, daca e constiincios o sa ajunga un portar foarte bun.", a spus Duckadam la Sport.ro

CITESTE SI

Modifică setările cookies